Podcast ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ blikt met Hetty Heyting terug op ‘Familie Knots’

In een nieuwe aflevering van de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ halen Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens herinneringen op aan het jeugdprogramma ‘De Familie Knots’. De serie met de excentrieke Tante Til was van 1980 tot 1984 te zien bij de NCRV. Hoewel er van de serie maar eenentwintig afleveringen zijn gemaakt bewaren veel kijkers warme herinneringen aan het programma. Hetty Heyting, Jan-Simon Minkema en Marnix Kappers kropen samen in de huid van Tante Til, Oma en Opa Knots, Hansje, Onkel X, Arend Vogel en Neef Herbert.

In de podcast een uitgebreid gesprek met Hetty Heyting die niet alleen Tante Til een gezicht gaf, maar ook de serie bedacht en schreef: “Ik wil een serie maken die ik als kind zelf absoluut niet had willen missen als kind. Met humor, herkenbare personages  en met drie generaties zodat het voor iedereen herkenbaar is.” Ze vertelt dat er met beperkte middelen gewerkt moest worden. “Voor jeugdtelevisie was er echt een beperkt budget. Wij kropen daarom ook in de huid van diverse karakters en we werden creatief in het gebruik van decors en om heel efficiënt de opnames invulling te geven.”

Heyting is altijd onlosmakelijk verbonden gebleven met Tante Til en is soms nog steeds te zien in films of bij bedrijven als haar alter ego. “Uiteindelijk is het karakter gebaseerd op mijn pianolerares, dat was niet eens een hele leuke vrouw. Bovendien zat te flirten met mijn vader. En ik was zelf kunstzinnig en wilde aanvankelijk naar de kunstacademie. Dat heb ik ook verwerkt in de rol.”

In de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieprogramma’s uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren 80, 90 en 00) tegen het licht. Ze boordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijferhits van toen en spreken met makers. Ook rakelen ze de grootste tv-flops uit de Nederlandse tv-historie nog even op in de rubriek ‘Daar Bleef Je Niet Voor Thuis’. De afleveringen zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms en via deze link.

5 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*