Nieuwe aflevering TV Monument over Harry de Winter bij MAX

Producent en programmamaker Harry de Winter staat in deze aflevering van TV Monument centraal. Eén van de eerste onafhankelijke televisieproducenten van Nederland. Met tv-chroniqueur Han Peekel praat hij over zijn carrière als producent en presentator van het programma Wintertijd. TV Monument is te zien op zondag 26 maart om 19.15 uur bij MAX op NPO 1.


Harry de Winter is de grootste rock & roll televisiepersoonlijkheid van Hilversum. Met de oprichting van IDTV in 1977 was Harry de eerste producent die televisie commercieel maakte. Hij startte met muziekprogramma’s voor jongeren en produceerde live-concerten van onder andere Prince en Madonna. In de jaren 90 produceerde IDTV het spelprogramma Lingo.

Harry werd bij een groot publiek bekend als presentator van Wintertijd, de eerste uitzending werd uitgezonden in 1999. Een muzikaal programma waarin bekende Nederlanders geïnterviewd werden over hun leven en de rol van muziek daarin. Van deze muziek werden de bijbehorende, vaak unieke video’s getoond. In het programma wilde elk (Nederlands) fenomeen aanschuiven. Hoogtepunten waar Harry over spreekt zijn de afleveringen met André Hazes, Bill Wyman en Reinout Oerlemans. De laatste aflevering van Wintertijd werd uitgezonden op 9 april 2022. Hierin werd Harry zelf geïnterviewd door Jeroen Pauw.

Over TV Monument
In TV Monument bespreekt tv-chroniqueur Han Peekel de carrières van grote televisiepersoonlijkheden, zoals cabaretiers, presentatoren en acteurs.

TV Monument
Zondag 26 maart
Om 19.15 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Han Peekel

2 Comments

  1. Misschien ergens melden dat Han Peekel vorig jaar is overleden en dat Harry de Winter ongeneeslijk ziek is? Opnames dus vorig jaar al gemaakt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*