Petra Possel gaat in Smakelijke verhalen! op zoek naar bijzondere ‘eetherinneringen’

Petra bezoekt in de serie Nederlanders met een andere culturele achtergrond, die bijzondere ‘eetherinneringen’ hebben. Door welk gerecht en naar welk land dwalen hun gedachten af? Welke smaak neemt ze mee naar vroeger? Van welke kruiden krijgen ze tranen in hun ogen? Aan elk verhaal kleeft ook een persoonlijke herinnering van Petra.

We kennen het allemaal, je neemt een hap en op slag dwalen je gedachten af naar een andere tijd of een andere plaats. Over bijzondere herinneringen, die door eten worden opgeroepen, gaat een nieuwe, zesdelige NTR-serie gepresenteerd door culinair journalist Petra Possel.

Simo Bouabgha groeide op in het oasestadje Tinghir in het zuiden van Marokko, waar hij veel herinneringen heeft. Een van de belangrijkste is toch wel het rijk gevulde schapenhoofd, dat hem terugbrengt naar de keuken van zijn oma waar hij veel tijd spendeerde.

De Italiaanse Antonio Giannattasio begon als gastarbeider op de ADM-scheepswerf als jongste lasser. Zijn deur, maar vooral zijn keuken, staat altijd en voor iedereen open. Zijn specialiteit, pasta van de armoede, brengt Petra vanuit het kleine Taranto, in de hak van de laars van Italië, naar zijn paradijselijke woonboot in Amsterdam-Noord.

Petra wordt, door de Surinaamse Tewa Muller, meegenomen in de gebruiken van de Surinaamse keuken. Ze neemt ons mee in de geheimen van de pom die haar oma altijd maakte. Een verhaal over een geheim familierecept, een kookkunstenares, de beroemde politicus Jozef Pengel en de plantage La Prosperité.

Uitzendingen: vanaf vrijdag 10 juni wekelijks om 20.35u op NPO2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*