Peter van Bruggen: ‘Met Slob raken de omroepen in het slop’

Peter van Bruggen heeft op 29 december 2019 eenmalig een nieuwe uitzending van zijn legendarische programma ‘Weeshuis van de Hits‘ gemaakt. In de uitzending laat Van Bruggen zich kritisch uit over het mediabeleid van Minister Slob.

Van Bruggen: ‘Er was een tijd, een eeuw geleden, dat meningen nog niet per opbod aan de hoogste bieder werden verkocht en dat het als iets ordinairs gold om luisteraars naar de mond te praten omdat dat beter verkocht. Toch hoorde ik vorige week een hoge Piet zeggen dat het succes van een podcast zal worden bepaald door het aantal likes! Mediamarketeers!’

Maar er was een tijd dat je op de radio nog niet naar de massa toe praatte, maar ergens vanuit, vanuit een idee of gedachte of overtuiging. Zo ontstond in Nederland een uniek stelsel van omroepen. Moeilijk uit te leggen in het buitenland, juist omdat het zo uniek was. Bij elke omroep wist je precies waar je aan toe was; zij waren de fakkeldragers van een heilig vuur. Niet armzalige productiebureaus die het volgende NPO-conceptje mogen uitwerken, in ruil voor een zak met geld. De minister die bezig is het laatste restje lucht uit de ooit zo trotse omroepen te persen heet Arie Slob. Met Slob raken de omroepen in het slop. Ooit was hij een fakkeldrager, die het heilig vuur door wilde geven, nu gebruikt hij diezelfde fakkel om er de omroephuizen mee in de fik te steken. Hoe toepasselijk dat dit zijn lievelingsliedje is. Van Morrison…..Carrying A Torch.

De uitzending van Morrison en Peter van Bruggen is hier terug te luisteren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*