Paul Römer kritisch op NTR-spelshow

Talpa-directeur Paul Römers is kritisch op de nieuwe spelshow van de NTR: The Genius.

Hij vindt het opvallend dat de NTR deze spelshow heeft gemaakt. Römer: “De NTR vind ik een buitengewoon goede omroep; Ik heb er zelf jarenlang als omroepdirecteur gewerkt. Het is echter een taakomroep met de wettelijke taak om kunst-, cultuur- en jeugd- en educatieve programmering maken plus achtergrond informatie over het nieuws. Er is geen enkele reden te bedenken waarom de NTR een spelshow zou moeten maken. Dat is zonde van het geld en ze kunnen het ook niet. Er werken buitengewoon goede professionals, maar wel op een ander gebied. En ik vind dat de publieke omroep moet oppassen dat ze het niet onduidelijker maken dan het al is. Ze zijn er niet om groot amusement te maken; dat doet de markt wel. Als de NTR ook al amusement gaat maken, dan gaat er iets mis.“.

Bron: KRO-NCRV/ Spraakmakers

4 Comments

  1. Hij heeft zeker een punt maar, las Paultje nou eerst maar eens kijken naar zijn zenders want, wat daar allemaal mis gaat is niet op 2 handen te tellen.

  2. Als de NTR educatieve en culturele spelshows maakt is er geen probleem Dat is iets anders dan het volk dom houden men onnozel knikker,lego,verkleedpartijen vermaak

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*