Paul Doop nieuw NPO-bestuurslid Financiën en Bedrijfsvoering

De raad van toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep heeft Paul Doop benoemd tot nieuwe bestuurder van de NPO.

Vanaf medio augustus dit jaar versterkt de 63-jarige Doop de raad van bestuur en wordt hij verantwoordelijk voor de portefeuille Financiën en Bedrijfsvoering. Doop is daarmee de opvolger van het vorig jaar vertrokken bestuurslid Jaap Kooij. 

Paul Doop is op dit moment nog voorzitter van de raad van bestuur van Haaglanden Medisch Centrum, een ziekenhuis met meer dan 4500 medewerkers. Daarvoor was hij vicevoorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Ook was hij Chief Financial Officer (CFO)  van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Verder heeft Doop ervaring als partner bij Deloitte Consulting en had hij diverse functies waaronder directeur Financiële Aangelegenheden bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

De voorzitter van de raad van toezicht van de NPO, Tjibbe Joustra, heeft veel vertrouwen in het nieuwe bestuurslid: ‘Zijn ervaring op het gebied van bedrijfsvoering, bestuur en financiën zal de NPO zeker helpen om de ambities, vooral op het gebied van doelmatigheid, verder te realiseren. Daarbij is Paul een energieke en doortastende persoonlijkheid, dus we kijken zeer uit naar zijn komst.’

‘De Nederlandse Publieke Omroep is van grote waarde voor de Nederlandse samenleving. De NPO speelt een belangrijke rol in de stimulering van het maatschappelijk debat en ik vind het inspirerend om daar een bijdrage aan te leveren. Ik zie uit naar een goede samenwerking met de nieuwe collega’s en de relaties van de NPO’, aldus Paul Doop.

De raad van bestuur van de NPO bestaat verder uit voorzitter Shula Rijxman en bestuurslid Martijn van Dam (Technologie en Innovatie). Paul Doop treedt op 12 augustus in dienst van de NPO.

1 Trackback / Pingback

  1. Doop laat Den Haag in verwarring achter - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*