Patrick Kicken: Toine van Peperstraten naar de ochtend van Radio Veronica

[BLOG] Zoals te verwachten en al eerder hier besproken: Wilfred Genee wil ook nog wat tijd overhouden voor zijn gezin en bed naast een dagelijkse talkshow dus hij stopt met de ochtendshow op Rob Stenders zijn Radio Veronica. Twee grote vragen die radiovolgend Nederland nu bezighouden: per wanneer stopt ie en wie volgt hem op. Hij zal nog wel even op vakantie willen voordat hij SBS6 gaat versterken, dus dat eerste houden we op maandag 1 november aanstaande, nu dus nog zo’n 3 weken. Maar antwoord op die tweede vraag?

Het is natuurlijk een groot raadsel waarom ik niet de zenderbaas van Radio Veronica ben. Het had zo mooi kunnen zijn. Beetje die jocks de hele dag de les lezen, met boeken uit Amerika zwaaien en flirten met de Talpa dames. Lunchen met jan-en-alleman uit radioland op kosten van Ome John en in m’n Tesla (van de zaak natuurlijk) op werkbezoek bij alle andere stations gaan om mijn netwerk en dus carrièrekansen te vergroten. Het zij zo. Daarom schrijf ik het hier maar op. Ik heb namelijk daarnet, onder de douche, dé ideale oplossing bedacht voor het nu ontstane ochtendprobleem bij Radio Veronica. En die oplossing heet: Toine van Peperstraten.

Toine doet nu nog de vroege middag op NPO Radio 1, samen met de altijd piekfijn geklede Mischa Blok. Maar zoals al eerder bekend werd is dat per 1 januari 2022 verleden tijd. Iets met te weinig journalistieke inhoud, waar nota bene de vorige zenderbaas Laurens Borst zelf voor gekozen heeft door het programma weinig budget en de opdracht te geven meer muziek te draaien. Enfin, dat ochtendman Jurgen van den Berg daar komt te zitten voor Omroep Max is nu wel duidelijk. Het mooiste als je ergens weggebonjourd wordt is natuurlijk alsof het lijkt dat je zélf weggaat. Dus zou het voor Toine ideaal zijn om vanaf januari de ochtendshow te gaan doen bij Veronica.

Het zou niet de eerste keer zijn trouwens. Bij de start van dit nieuwe commerciële Radio Veronica, in 2003, deed hij het ook al een jaartje. En niet onverdienstelijk. Toine is dan ook in hart en nieren eigenlijk een discjockey, die goed kan interviewen maar het ook lekker vindt om te jocken. Sinds wanneer kruip jij zo in de reet van een programmamaker Kicken? Heb je je pilletjes niet ingenomen vandaag? Nee, ik zeg gewoon hoe ik het zie, linksom of rechtsom. De voornaamste reden waarom Van Peperstraten natuurlijk dé ideale opvolger is van Wilfred Genee hoef ik niet uit te leggen toch? Die zie jij toch ook wel?

Toine is de perfecte opvolger van Wilfred omdat ze natuurlijk allebei een SPORT achtergrond hebben. Allebei zijn ze wekelijks dan wel dagelijks bezig met dé ontspanning van mannelijk Nederland: voetbal! De mensen die daarvoor nu inschakelen bij Veronica wil je echt niet kwijt. Het station van Stenders staat al onder druk met de aankomende fusie dus ga je nu niet weer iets héél anders doen ’s ochtends vroeg. Van Peperstraten kan ook mooi door met de twee sidekicks die er nu zitten, of hij neemt Mischa mee. Ze noemen zichzelf ‘op de socials’ niet voor niets #hetleuksteradioduo.

Bij NPO Radio 2 viel Toine zo nu en dan ook in, voor bijvoorbeeld Wouter van der Goes. Maar de zendercoördinator daar, Peter de Vries, wil dat niet meer. ‘Ik wil af van excessen als Toine van Peperstraten en Malou Holshuijsen!’, schijnen zijn letterlijke woorden te zijn geweest op de zenderredactie. Nou dan ben ik eens benieuwd wat Peter van de nieuwe vrouw op 04-06 gaat vinden, het meisje wat te onervaren bevonden werd voor 3FM dus dan maar op NPO Radio 2 vier keer in de week?

Toine heeft natuurlijk net als Wilfred een netwerk van heb ik jou daar. Als hij een appje stuurt naar een voetballer, cabaretier of bekende lhbgti’er dan reageren ze terug. Willen bij hem in de show zijn. Van Peperstraten kan op zijn beurt weer, met zijn classy looks en voorkomendheid, aanschuiven bij alle Talpa dan wel RTL programma’s om reclame te maken voor zijn ochtendshow en dus Radio Veronica. Een merk wat voor hem, net als veel leeftijdsgenoten, nog steeds magisch is.

Nu weet ik dat ze bij Toine’s huidige andere werkgever (ESPN) niet zo héél welwillend staan tegenover werken bij een andere commerciële partij, Jan-Joost van Gangelen mag bijvoorbeeld maar één keer per week radio maken bij Veronica van ze. Dus hij valt sowieso af als opvolger. Toine doet het al vier dagen in de week bij de NPO en is met Jan-Joost samen een prima combi, net als nu met Wilfred.

Is Toine dan niet te braaf en saai in deze tijden? Juist niet. Je geeft hem de ‘Evers rol’. De gulden middenweg. Laat Rick & Niels maar ongenuanceerde uitspraken doen, hij trekt ze weer recht. Zo, nu dat geregeld is kunnen we weer rustig ademhalen. Alleen nog even een naam verzinnen. De Veronica Ochtendshow met Toine van Peperstraten. Bekt wel lekker. Ik zie de posters al hangen in de bushokjes. Je hebt bij Veronica nu niet de tijd om weer te gaan experimenteren met nieuwe duo’s of namen, pak op wat goed is en smeed het tot iets nog beters. Paar sterke columnisten erin (Nico Dijkshoorn bijvoorbeeld, die heeft toch niks te doen of Henk Westbroek) en je hebt een hit. Wederom graag verzonnen Rob, je trakteert me maar weer eens op sushi. Om met de band T-Spoon te spreken: No Time To Waste! Die kan ook wel weer een keertje trouwens, na de files, als het druk is. Haha!

Patrick Kicken

59 Comments

   • 🤔 Nou, dacht het echt niet!! Hij beweerde afgelopen zomer ook dat die kwal van een Frank Dane ontslagen was bij 538 en dat Wietze de Jager in het vervolg de ochtendshow op 538 deed. In werkelijkheid was Frank Dane op vakantie en nam Wietze de Jager de ochtendshow waar.
    Dus wat die Patrick Kicken beweerd ……… Blijkbaar heeft hij een grote duim en aandacht nodig 🥴

 1. Als we naar het huidige Radio Veronica kijken dan paste de ochtendshow met Wilfred eigenlijk al niet in dat plaatje. Dan moet je dus niet een Toine van Peperstraten er neerzetten.

  Eigenlijk is er maar 1 die perfect bij dit nieuwe Radio Veronica past in de ochtend en dat is Gerard Ekdom. In de middag dan net als van de zomer van 14.00 tot 18.00 De Bonanza XL.

  Toine dan met Rick en Niels in de ochtend van Radio 10 zou een optie kunnen zijn.

   • Reageren vanuit eigen smaak laat zien dat u er geen verstand van heeft. Daarvoor moet u op Facebook of Twitter zijn maar niet hier.

    • Blijkbaar ben jij dan een Gerard Ekdom dan ofzo, want dat laat je duidelijk blijken. Dus geef dan ook geen commentaar op een ander. Ik vind die Gerard Ekdom een enorme grote kwal. En dat is dus mijn mening!

     • Ik ben helemaal geen Gerard Ekdom fan. Ik zeg dat hij op dit moment het beste zou passen het Radio Veronica van nu in ochtend. Dat staat helemaal los van wat mijn eigen zou keuze zijn.

 2. Wilfred gaat denk ik gewoon door tot half december hoor. Op tv gaat het ook gewoon door tot maandag 20 december. Ik denk dat Wilfred dus tot de week van 13-19 december door gaat op de radio. Misschien zelfs nog 20-26 december.

 3. Edwin Evers gaat het in ieder geval niet meer doen, vrees ik.
  Blijven er nog wel een paar interessante namen over;
  ▪︎Eddy Keur (NPO Radio2)
  ▪︎Rob Jansen (3FM)
  ▪︎Gijs Staverman (NPO Radio2)
  ▪︎Dennis van der Geest
  ▪︎Ruud de Wildt (NPO Radio2)

 4. Ik zou een vrouw als Simone Walraven wel graag in de ochtend willen horen, bij de mannen bijv een Dave Donkervoort of Luc van Rooij, ervaring genoeg.

 5. Ik wil hier een lans breken voor Dennis van der Geest! Hij mocht een paar weken invallen omdat Wilfred Genee vanwege droevige privé omstandigheden afwezig was. Mij beviel het wel. Wat is Dennis van der Geest zijn voordeel? Dat het juist geen opgeleide gelikte radio DJ is waarvan er 13 in een dozijn gaan.

  Mij komt hij authentiek over, is niet zo’n geformateerde, geprogrammeerde, gelikte dj als Frank Dane, Domien Verschuuren en dergelijk. In de paar weken dat hij Wilfred Genee verving vond ik dat hij een goede klik had met Niels van Baarlen en ik denk dat het met Rick Romijn ook wel het geval zal zijn. Het is alleen de vraag of hij dat zelf wil? Van maandag tot en met donderdag een ochtendshow maken op Radio Veronica.

  Ik ben het wel met Lasgo en Erwin eens; Ik denk dat Edwin Evers geen ochtendshow meer gaat doen? Dat past ook niet meer bij zijn Edwin Evers band activiteiten.

  Of Rob Stenders vraagt aan Edwin Evers of hij een middagshow op Radio Veronica wil maken? Tijdvak 16.00-18.00/19.00 met zijn oude maatjes Niels van Baarlen en Rick Romijn. Misschien dat hij daar wel voor te porren is? En past dat beter bij zijn Edwin Evers band activiteiten.

  En wie gaat dan de ochtendshow doen? Dat is makkelijk op te lossen; gewoon Tim Klijn, Celine Huijsmans en Henk Blok van de middag naar de ochtend verhuizen. Probleem opgelost. Alleen is het de vraag of Celine Huijsmans dit wil omdat zij s’avonds laat actief is voor Shownieuws op SBS6.

 6. Denk dat je het goed ziet Patrick. Idd best goede jock die Toine! Hopelijk is Stenders zo verstandig om dit snel op te pakken. Maar zou je zelf niet daar willen zitten Patrick?

  • Je brengt me wel op een achterdochtige gedachte, Jeroen. Misschien gaat Kicken de ochtendshow bij Veronica doen en is dat al rond. Ik vind dit geleuter over Toine zo raar (maar Kicken is raar). We zullen zien en mij is nooit echt duidelijk geworden waarom Kicken op t laatste moment die weekendshow niet kreeg, of afwees vanwege geld. Why Kicken?

   (Tijdje terug zat ik op een vrijdagmiddag aan mijn transistor te draaien en was denk ik op zoek naar Sublime. Omdat toeval niet bestaat hoor ik ineens de stem van Kicken en blijf een 20 minuten hangen op z’n hiphop-uurtje. Over zijn presentatie kan ik niet echt wat zeggen, maar hij neemt hiphop heel ruim, want had t idee dat ik naar Sublime luisterde, ik hoorde easy beats enen grooves en geen enkele boze rapper … dus.)

 7. Kicken doet nu een voorspelling, maar misschien is de overstap van Toine naar Veronica al in kannen en kruiken en weet Kicken dat – ik kijk nergens meer van op – en dan zegt ie later dat ie een ziener is, voor zover hij dat nu ook al niet vindt.

  Maar ik vind Toine ongeschikt voor een ochtendshow, te weinig journalistieke pit en te weinig personality die Wilfred wel heeft. Toine kan wel een plaatjesprogramma doen en een paar jaar geleden had hij nog op Radio 2 na middernacht zijn programma Toine, beetje saai, dat dan weer wel.

  Wilfred is een pot sambal oelek en Toine een zakje basterdsuiker.

  Maar wie dan? Doodzonde dat megatalent Kaj van der Ree gesneuveld is, maar dan denk ik daarna gelijk aan de ook nog jonge Renze Klamer, daar ben ik ook super-enthousiast over en hij zit nu in de wachtkamer van Radio 1 in te vallen …

  Dus Rob, make hij an offer he can ’t refuse.

  (Er wordt hier nooit de ochtendshow van Qmusic besproken, maar ik begrijp wel waarom Mattie en Marieke zo populair zijn, ze zijn jong, dynamisch en zetten hun persoonlijke leven in. Hou ik van, zouden meer deejays kunnen doen, in plaats van gesloten oesters als Wouter van der Goes, Corne Klein, enzovoorts …)

 8. Dave rouw, lees ik. Nou Dave gaat echt geen radio meer maken. En zeker niet op dat tijdstip. 04:00 uit Arnhem elke werkdag naar de studio………….nou vergeet het maar.

 9. Luister je wel eens in de middag, weet je hoe slecht van peperstraten is. Interview vanaf een briefje zonder in te haken op antwoorden, hoogstens reageert hij een keer met jaja

  • Mark van der Molen is echt een non talent. Dan nog eerder Timur & Ramon herenigen en wegkapen om die ochtend te doen. Echter passen ook zij niet echt bij het Radio Veronica van nu.

 10. Waarom eigenlijk niet Patrick Kicken zelf? Er zijn gesprekken geweest(volgens een van zijn eerdere columns), alleen is dat op niets uitgelopen. Nu Wilfred Genee met de ochtendshow stopt komt er weer een plekje vrij.

  Misschien dat Rob Stenders en Patrick Kicken weer even een samen een kop koffie gaan drinken over een eventuele ochtendshow? Alleen is de vraag of Patrick Kicken een klik heeft met Niels van Baarlen en Rick Romijn?

 11. Ik ben wel fan van Toine. Hoorde hem weleens op 2 en vind het zeker geen verkeerd idee om hem daar neer te zetten. Of, samen met Humberto Tan! Komt er ooit nog iets van Tan & Toine! En, als ze NPO RADIO 5 onderuit willen halen kunnen ze altijd nog Bart van Leeuwen terughalen en ook goeiemorgen laten doen wat hij deed in de tijd dat de Zwart de baas was. De vraag is wel of Bart dat wil. Denk ik niet.

  • Bart presenteerde alleen op zaterdag- en zondagmorgen “Ook Goeiemorgen ” op Radio Veronica in de tijd dat De Zwart de baas was. Maar wat mij betreft mag hij het nu elke morgen doen.

 12. Wat is er mis met Tim Klein, Niels, Rick en als hij wil, Henk Blok? Het gouden vervangteam van Evers. Op elkaar ingespeeld, Tim heeft ook een groot netwerk, een enorme passie voor de Veronica muziek en ik denk dat veel Evers fans toch gaan luisteren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*