Patrick Kicken: Toine van Peperstraten de volgende grote naam bij JOE

[BLOG] Oke oke, ik had je gewaarschuwd dat er voorlopig wat minder primeurs op deze plek komen te staan omdat ik mot heb met een van mijn belangrijkste bronnen. Gelukkig heeft dit benoemen in de vorige column ervoor gezorgd dat zich een aantal nieuwe tipgevers gemeld hebben, dank daarvoor. Het gerucht wat ik nu oppik is dat good old Toine ‘Studio Sport’ van Peperstraten binnenkort ook verschijnt in de programmering van het kersverse oldiesstation JOE. En dat gerucht klopt wel denk ik. Waarom ga ik uitleggen onder de foto.

Toine van Peperstraten, ook wel bekend als De Pepersteak. Doet veel TV bij ESPN, was in de beginjaren van het nieuwe Veronica in 2003/2004 te horen in de ochtend daar. Bij het Veronica onder Stenders was ie ook te horen, alleen ineens niet meer. Zoals we Rob kennen belooft hij jan-en-alleman een plek in de programmering, vervangingen, ochtendshows, middagshows, drive in shows, maakt niet uit als je hem maar aardig vindt en lid wordt van zijn familie. Van Peperstraten was dit ineens zat en maakte zelf zijn vertrek bij Veronica bekend. ‘Het is mooi geweest, op naar nieuwe uitdagingen’. Het lijkt me niet dat hij het weekend gaat doen bij JOE want dan staat ie op een voetbalveld. Wellicht vier dagen overdag en dan op vrijdag een lekker gekke oude Top 40 met een ander icoon. Of tijdelijk de ochtend totdat Coen en Sander eindelijk van hun wurgcontract af zijn.

Toine is een leuke peer. Vind hem ook wel goed passen bij JOE. Zal nooit een onvertogen woord zeggen, deed toch een programma overdag met Mischa Blok op NPO Radio 1 dus heeft ook een beetje dat chique kantje wat veel discjockeys missen. Hij golft. Is 55, dus affiniteit met de muziek die JOE laat horen. En.. past perfect in de cultuur bij Qmusic/JOE waar je toch ook afgerekend wordt op het merk spijkerbroek dat je aan hebt en of je schoenen wel in de mode zijn. En vergis je niet, hij kan best een aardig radioprogramma maken. Oke, sommigen zullen het omschrijven als saai, ik noem het eerder degelijk. Zo iemand kan je er goed bij hebben op JOE. Laat hem dan maar 13-16u doen dan heb je een prima programmering. Op de middagshow met Kai na natuurlijk want die gast is gewoon te jong voor dat format zoals ik al eerder opschreef.

Ik zou het lachen vinden als ie iedere middag met de Studio Sport tune begint om 13u op JOE. Jack van Gelder wat sweepers laat inspreken. Mart Smeets als sidekick. Oke ik sla door maar hij heeft natuurlijk wel een hele telefoonklapper vol met voetballers en andere BN’ers die hij kan inschakelen om JOE nog wat meer reuring in de pers te laten genereren. Zijn eigen komst zal ook weer alle kranten halen. Potverdorie ga ik mijn weddenschap toch nog verliezen zo: ik heb met iemand gewed die zei dat JOE binnen een half jaar in de top drie staat, ik zei ‘no way, hooguit top vijf’. Het is vooral weer zo’n misser van Talpa Radio en Mediahuis dat ze niet inzien wat de waarde is van een TV presentator/BN’er als deejay op je station. Wat gebeurt daar in die boerderij in Naarden en op de Bergweg in Hilversum, ligt iedereen daar te slapen?!

Patrick Kicken

66 Comments

  • Arjan Snijders had het er nog over in Dit Was de Radio maar kon ook niet echt uit de school klappen omdat hij nog werkzaam is voor Mediahuis, maar dat het hoe en waarom wel een keer uit gaat lekken lijkt me evident.

   Wel een goede keuze om Toine binnen te halen, maar had hem dan liever de drivetime show gegeven en Kai 13.00-16.00 uur.

   • Precies dit! Kun jij de boel niet gaan runnen daar bij Joe, Erwin

    Ik heb dat gerucht ook gehoord dat Bas van T moest moven bij Veronica wegens bonje met Caroline, maar volgens mij is het gewoon een kwestie van ZZP’ertjes opruimen. En wie had er geen bonje met elkaar daar? Dat station wordt dadelijk helemaal gebouwd rondom Skateboard Sander en die lange slungel met die hoed die ’s ochtends zit, zijn namelijk vriendjes van die nieuwe nobody die programmaleider wordt. Assistent van de ‘succesvolle’ Sharid Alles die 3FM nog verder in puin heeft gebracht. Wát een aanfluitingen allemaal. Radio Veronica is over en sluiten, schrijf dat maar op. Of Stenders nou nog tot juni volgend jaar blijft of niet.

    En dat is natuurlijk ook het probleem van Dit Was De Radio, overal maar omheen draaien. Durf toch eens wat te zeggen man! Nee je lekker te vriend houden met iedereen in het wereldje want het zou je ooit nog eens een baantje op kunnen leveren, zum kotzen.

 1. @Edwin Helemaal mee eens! Was eerst mijn favoriete podcast maar, gestopt met luisteren vanwege Harm. Echt die man is steeds irritanter aan het worden. Hij weet ook zo goed dat iedereen moet denken en vinden. Houd toch je muil man!

  • @Erwin: Precies dat, dan hebben ze het over bloopers terwijl ze zelf telkens Joe joe roepen, net kleuters. En dan ook nog een beetje woke zijn en over die is links en die is rechts zwetsen.

   • Ze zijn daar allemaal zo links als een deurkruk, dat politiek correct geneuzel wat er ook doorsijpelt telkens. Op zich zijn sec de onderwerpen die ze aansnijden, het belangrijkste radionieuws van de week gewoon prima onderwerpen maar waarom dat op zo’n semi cabareteske manier gebracht moet worden ontgaat mij en is totaal niet relevant in deze podcast.

 2. Toine is 55 en golft.
  Helemaal eens Patrick. Op welke golflengte zat Joe?

  Weet je wie ook leuk is? Henry Schut. Haandrikman man is met vakantie en Schut valt in, op radio5. Doet ie goed.

 3. Zou mooi zijn. Toine is een toffe peer en goed in zijn vak. Mag misschien nog iets scherper randje aan, maar dat is voor Joe niet nodig.

 4. Zou Bas van Teylingen niet iets zijn voor Joe voor in het weekend ?
  Als Toine naar Joe zou gaan prima zijn hij deed de Inval ochtend show op Veronica ook prima beter dan wat er nu zit !

 5. Toine van Peperstraten is voor de uren 18.00-21.00 best een aangename presentator! Deze uren heeft hij bij Radio Veronica ook een keer ingevuld(maandag tot en met vrijdag)en dat deed hij naar mijn beleving prima.

  Misschien dat DPG op Joe hem ook voor deze uren kan inplannen? En wat er nog van Radio Veronica moet overblijven? Zelfs Johan Derksen met muziek voor volwassenen is naar de nacht verbannen!

 6. Zou leuk zijn Kickie.

  Zolang Toine maar niet teveel gaat praten, want Joe staat hier de hele dag aan voor de muziek.

  Hou Joe zoals het is; veel muziek en hele korte spreeks.

 7. Wat denk je Kicken? Timur Perlin (vandaag laatste keer bij 3) ook naar Joe Joe op termijn? Misschien het weekend? Goede leeftijd voor die club!

 8. Nou Patrick, volgens mij weet jij ook best dat Bas eruit is gekegeld omdat hij muiterij pleegde door jou alle interne meuk van Veronica één op één door te sturen… iets met ontslag. Met zijn werkmail dus nog knetter dom ook. Dat geleuter over ‘zzp’ertjes opruimen’ gaat niet op en dat weet je zelf ook best. Toneelspelen is een vak, net als radiomaken. Blijf maar bij je leest en ga alsjeblieft geen toneelspelen…

  • Onzin, Bas heeft nooit iets doorgespeeld aan me. Dat zal dan wel als excuus gebruikt zijn om hem niet meer in te huren. Ik weet inmiddels van wie die anonieme mails wél zijn gekomen (iets met IP adressen) maar daar willen ze bij Mediahuis/Veronica natuurlijk niet naar luisteren.

   • Onzin Patrick, jij weet net zo goed als ik hoe het met Bas gegaan is. Al snap ik natuurlijk ook wel waarom je je (voormalige bron) beschermt. Als je zo in elkaar zit als hij en zaken doorspeelt dan neem je een risico. Als het niet goed gaat word je ontmaskerd, ontslagen, ga je met pek en veren het pand uit en ben ik benieuwd of er een groot station interesse in hem heeft.

    • Ik kan je hier -nogmaals- met het hand op het hart vertellen dat Bas en ik alleen contact hadden over tapes van Dan O’Day. Dat het bij Veronica een zooitje is/was gonsde van alle kanten, daar heb ik geen Bas voor nodig. Niet gek ook bij een station met zoveel discjockeys die allemaal in paniek waren en nog steeds zijn door de overname.

     • Nou Kickie, je roept nu wel héééél erg hard dat Bas niet je bron is. Wordt verdacht…

     • Haha Kicken. Je gaat toch zelf in je reacties op je eigen columns regelmatig buiten de inhoud om lulluh over andere dingen? En dat zouden anderen dan nu ineens niet mogen? 😆

    • Hans denk je nou ECHT dat Bas dé grote bron was van Patrick? Hou op, heel radioland weet wie dat wel was/is. Maar Bas? Nee hoor.

 9. Toine is ’n presentator, géén wauwelende, om zichzelf lachende hyena,,heeft véél sjoege van muziek , dus géén geijkte Top-40 deunen….misschien komt er eindelijk ’n muziekprogramma op ’n zender ??? Toi toi Toine , je kúnt het !!!

  • Grappig dat sommigen dat niet horen. Ik heb niet gezegd dat Toine een om zichzelf lachende hyena is. Toine is niet in staat zelfs maar een klein verhaaltje te vertellen (zonder autocue). Zijn zinnen zijn altijd open en leiden naar niets anders dan vlug even artiest en titel te noemen en verder zit daar niets bij. Het ontbreekt bij Toine aan gevoel. Kan ie wel een muziekliefhebber zijn maar daarvan hebben we er in Nederland een paar miljoen.

 10. Waar blijft de opmerking van Daniel Dekker waarin hij in 3 zinnen weet om te buigen naar de luistercijfers van Patrick op WildFM. Teleurstellend om 39 comments te moeten doorlezen en zijn comment te zien ontbreken.
  Juul moet ook nog even reageren met daarin in link naar hoe goed het vroeger was om dan te eindigen met teveel puntjes.
  Soms ga je die vastigheden in het leven dan toch missen.

 11. Joe? No. Veronica? Lekker non-stop maken met de grootste classics en niet meer dan 400 actieve titels. Marktaandeel schiet dan omhoog.

 12. Heb net even voor de grap de Top 2000 van Joe Vlaanderen geluisterd, qua muziek komt hij dichterbij de Top 4000 (oersaai dus en veilig) van Radio 10 dan onze eigen Top2000 feestje van de staatsomroep. Daar staan dan nog wel onderscheidende en verrassende platen in.

  Wie ik graag op Joe zou willen horen ? Edwin Evers enige jock die me kan bekoren.

  • De Joe BE Top 2000 is inderdaad veiliger dan de NL Top 2000, en geef mij die ook maar in plaats van een gladgestreken lijst als de Top 4000. Het probleem is wel dat onze Top 2000 een soort spambox is waar maar af en toe een leuk nummer tussen zit.

   Ik bekeek onlangs de verschrikkelijk afgezaagde Joe NL Top 80’s lijst. Bij de Top 2000 heb ik nog de illusie dat het ooit nog beter wordt, maar dat is voor een lijst van een afgesloten decennium uitgesloten.

  • Gewoon ’n goeie muzieksamensteller, die niet alleen veel sjoege van muziek heeft, maar zich in de doelgroep van het programma kan inleven !!!~Evers kan dat,,,,,,Toin trouwens ook !!!!

 13. Ik ben het niet met Patrick Kicken eens dat radiozenders Toines van Peperstraten nodig hebben. Hij heeft een prima uitstraling voor op televisie maar ook daar heb ik hem altijd houterig gevonden in zijn presentatie. En op de radio valt dat alleen nog maar meer op. Hij heeft trouwens 4 jaar geleden ook even op Radio 2 gewerkt (uren 00.00-02.00) en blijkbaar eerder ook al eens, maar was ook snel weer vertrokken. Net zo loyaal aan een zender als Rob Stenders.

 14. Off-topic en ik merk het het ook pas een week later op, maar Radio 10 zou vorige week zondag (8 oktober) beginnen met een 90’s Top 810, maar heeft dat uitgesteld naar onbepaalde datum. Zou het zijn omdat NPO Radio 2 een dag later begon met hun Top 90’s? En de vraag is natuurlijk of hier opzet in het spel is. Wel grappig dat de toplijsten kalender blijkbaar vol aan het raken is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*