Talpa tv-directeur Frans Klein wil dialoog met Joodse organisaties na opmerkingen Johan Derksen

Talpa’s TV-directeur Frans Klein staat open voor dialoog met Joodse organisaties na opmerkingen van Johan Derksen over de recente Hamas-aanval op Israël. Ex-directeur van CIDI, Ronny Naftaniel, verzoekt Talpa afstand te nemen van Derksen’s uitspraken, die suggereerden dat “Joden erom gevraagd hebben.” Ondanks een latere verduidelijking van Derksen, vinden Naftaniel en huidige CIDI-directeur Naomi Mestrum de opmerkingen onacceptabel en antisemitisch, en dringen er bij Talpa op aan Derksen alleen te laten spreken over sport, waar hij kennis van heeft.

4 Comments

 1. Tuurlijk bedoelde Derksen “Israel” toen hij joden zei !!! Het is frappant dat Joden Israel altijd gebruiken wanneer het hén uitkomt. De Israelische vlag bij ajx(géén schrijffout, maar kan hun volledige naam nooit schrijven) is altijd het uithangbord voor Joden, althans zo omschrijven joodse supporters het zelf van die club. Derksen heeft zelf al toegegeven dat deze benaming niet de lading dekt. Dus gluipertje Klein hoeft zich niet in allerlei bochten te wringen om bij de ex-heer van het CIDI aan zijn gerief te komen…..Hup grote mensen onder elkaar, al is de kreet zand erover misschien ’n tikkie gevoelig !

  • het cidi niet hoor. en ook ajax is niet blij met de term joden trouwens:

   voor de rest zoeken het cidi, derksen, de palestijen en israel het trouwens maar lekker uit

   uit het parool:

   Ajaxsupporters moeten stoppen met het gebruiken van de geuzennaam Joden. Dat vindt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (Cidi). Volgens het Cidi lokken de Ajacieden zo antisemitische reacties uit. Het verzoek van Cidi-directeur Elise Friedmann is geplaatst op de internetpagina van de F-side van Ajax. De oproep volgt onder meer op incidenten bij de wedstrijden Ajax-Feyenoord en FC Utrecht-Ajax.

   Het is niet de eerste keer dat wordt geprobeerd een einde te maken aan het gebruik van de omstreden geuzennaam. De leus is ook het Ajaxbestuur altijd een doorn in het oog geweest. Eerdere oproepen aan het adres van de harde kern van Ajax om te stoppen met het gebruik van de geuzennaam waren vruchteloos.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*