Het podcastgebruik in Frankrijk

De populariteit van podcasts blijft groeien in Frankrijk, met recente gegevens die een significante toename van het luisteraarspubliek tonen. In maart 2022 werden er maandelijks 200 miljoen podcastafleveringen beluisterd in het land. Uit een enquête bleek dat één op de twee Fransen al eens naar een podcast heeft geluisterd. Van deze luisteraars luistert 42% naar podcasts voor entertainment, terwijl 43% dit medium gebruikt om zich te informeren, vooral over actuele gebeurtenissen .

De podcast “Les actus du jour – Hugo Décrypte” was in januari 2023 de meest gedownloade podcast in Frankrijk met meer dan 1,4 miljoen gedownloade afleveringen, wat wijst op een grote belangstelling voor nieuws en actualiteiten via dit medium .

In februari 2023 alleen al luisterden de Fransen naar 129 miljoen Franse podcasts. Elke maand luisteren meer dan 17,6 miljoen Fransen naar bijna 200 miljoen podcasts in Frankrijk. Deze cijfers onderstrepen de omvang van het fenomeen en laten zien dat podcasts meer zijn dan een trend; ze zijn nu een integraal onderdeel van het dagelijks leven van veel mensen in het land .

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*