Patrick Kicken: Ruzie bij Radio 538, deejays steken elkaars banden lek

[BLOG] Het schijnt bloedbonje te zijn bij Radio 538. Tijdens het afscheidsfeest van DJ Barend van Deelen, die naar 3FM vertrekt om daar de middagshow te doen, schijnen er nogal wat ‘gezellige pilletjes’ gebruikt te zijn. Waarop een deejay die niét vertrekt bij het station dacht ’hey, dat ga ik eens filmen en doorsturen aan de juicekanalen’. Waarop de banden van diegene die filmde werden lekgestoken. Ik weet het, het klinkt krankzinnig maar dit schijnt toch echt gebeurd te zijn.

Ik heb natuurlijk wel de namen gehoord waar het om gaat maar dat ga ik hier niet op schrijven. Kom op Kicken, normaal noem je toch ook man en paard, waarom nu niet? Omdat ze dit maar onderling op moeten lossen. Wat ik veel interessanter vind is dat dit typeert hoe de sfeer bij ooit Talpa’s succesvolste radiozender is nu: ronduit klote. Het is maar te hopen dat de 538 jocks komend weekend de banden van alle Formule 1 coureurs met rust laten daar op het circuit in Zandvoort, waar ze kaarten voor weggeven.

Ivo van Breukelen stond netjes ingeprogrammeerd voor ’s avonds in de nieuwe 538 programmering, ineens weg. Zoals ik afgelopen zondag al meldde, omdat hij vanaf oktober óók op 3FM te horen is, voor Barend vanaf 13u. 538’s Jaimy de Ruiter idem dito, dan erna in de avond. Al die last minute spanningen in het team neem je als jock mee de studio in en zeker naar een feestje waar iedereen is.

Het gebeurt vaker dat er binnen een radioteam kampen ontstaan. Er zijn zelfs (slechte) managers die jocks en producers tegen elkaar uitspelen om zo de competitie onderling te voeden. Stomste wat je kan doen als leidinggevende. Of 538’s zenderbazin Coco Hermans dit doet lijkt me niet, maar duidelijk is wel dat ze bepaalde voorkeuren heeft. En dat kan al genoeg zijn om verdeeldheid in het team te zaaien met onderling geklets en getreiter tot gevolg. Dat er bij 538 een enorm deejaytekort is waardoor de overgebleven jocks veel te veel uren moeten maken helpt ook niet mee aan de rust.

Het is een rampzalig begin van Dave Minneboo die bij marktleider Qmusic is weggeplukt met als belangrijkste taak: 538 weer in het zadel helpen. Vier deejays die naar 3FM vertrekken en wat overblijft gunt elkaar blijkbaar het licht niet in de ogen. Killing voor je station, zoveel onrust. En dat kan al veroorzaakt worden door één matennaaier die gaat lopen lekken, filmen en de juicekanalen opzoeken. Bizar toch? Het wachten is totdat de desbetreffende beelden verschijnen. Verdomme wat is het toch zonde dat een belangrijk (Nederlands) radiomerk als 538 zo aan het wankelen is, zo blijven die Belgen marktleider!

Patrick Kicken

28 Comments

 1. Iemand die wel blijft heeft gefilmd dat mensen die weg gaan pilletjes gebruikte zeg je. Dus waarom zouden de overgebleven mensen elkaar niet mogen?

  Lindo Duvall, Mark Labrand, Niek van der Bruggen, Bas Menting, Danny Blom, Dylan Boet en de nieuweling Jordi Warners zijn de opties want Wietze en Frank Dane waren er niet bij. Een van die heeft gefilmd dat Ivo, Barend, Igmar of Daniël pilletjes gebruikte? Of een van hun vrienden.

  • 3 FM is al jaren verleden tijd. Ook al zet je bekende DJ’S in, het blijft onnodig om überhaupt nog geld in deze Zender te steken! Ik begrijp dan ook niet dat NPO Radio5 de Frequentie krijgt.aar goed dat is mijn mening, en zal helaas ook mee moeten betalen om deze waardeloze zender te blijven steuenen😡

 2. Ach ja… het was ook volgens mij voor Ivo z’n droom om the legacy Dance Department te presenteren, maar Dave had Armin van Buuren niet zo snel weer meegekregen als hij niet naast ASOT iets voor de World Wide 20 terug kreeg, dus kwamen ze bij Talpa gauw uit bij Dance Department. Niks ten nadele van Armin van Buuren trouwens.

 3. Krijgen we in elk geval 1 goed radiostation, 3FM. Wie had dit ooit gedacht? Ik heb het afgelopen jaar heel wat zitten zappen, maar betrap mezelf er op dat ik steeds vaker naar 3FM luister. Ben ook blij dat Rob Janssen een ochtendshow krijgt bij 3FM, want die ochtendshows die er nu zijn, vind ik bar en boos. Ik luister dan wel dagelijks naar Wietze en Klaas, maar om nu te zeggen dat dat dé ochtendshow is, nou, nee, ook niet echt. Sinds het vertrek van Wilfred Genee bij Veronica en Tim Klein (ook geen reet aan) het van Wilfred heeft overgenomen is het lastig kiezen qua ochtendshows. Tja, hoor ik je zeggen, en Gerard Ekdom dan? Gerard Ekdom? Serieus? Dat is de grootste kwal die er op de radio te vinden is, die vind zichzelf leuk en geweldig, een soort van Frank Dane, maar dan nog eens 10 keer erger.
  Wel lachen straks, als de publieke omroep het gaat winnen qua luisteraars van de commerciële. We gaan het mee maken!

 4. Discjockeys hebben meestal wel een goed inkomen. De schade van de autoband is misschien al afgehandeld. De persoon waarvan de auto is, heeft de ANWB Wegenwacht gebeld en een reservewiel aan de auto laten zetten, denk ik. Het is verder aan Radio 538 zelf, om de keuze te maken, wel of niet de politie in te schakelen. Als er bewijs is kan Radio 538 mensen op staande voet ontslaan. Maar het kan ook zo zijn dat dit een grap, stunt is geweest voor de kick en in scene is gezet.

  • Het ging om coke die uitgebreid op tafel lag in lijntjes en eenmaal naar buiten gebracht is Barend boos naar 538 gereden om het ‘buiten uit te vechten’ met deze persoon. Deze persoon had uitzending op dat moment en is er niet op in gegaan. Vervolgens waren zijn banden lek gestoken en ook is de auto bekrast. Als ik 3FM was zou ik er niet aan beginnen.

 5. Bij mij op werk steken collega’s doorgaans geen banden lek, en dreigen ze ook niet met juice channels. Wat een verklote sfeer daar. Zonde zeg, dat je ten onder gaat aan nijd. Maar dat is op zich wel weer typisch Talpa waar de sfeer natuurlijk niet goed is als je BOOS moet geloven. Misschien beter als 538 uit handen komt van die vreselijke club.

 6. Eerlijk gezegd snap ik 3FM totaal niet. 538 was kelderend met de huidige dj stal, en dat trekt de NPO dan aan om de weg omhoog te vinden.

  De weg van Dave op 538 is veel logischer, het succesvolle groeiende Qmusic leegtrekken.

  • De weg van Dave? Hij heeft Jordie Warners gehaald. Nou applaus zeg dat hij Q leegtrekt. Die blijven allemaal lekker zitten vooralsnog dus leg ajb uit wat “de weg van Dave” is? Oh en Jordie was ontslagen bij Q. haha

 7. die 538 is dus stukken interessanter off air dan on air ? Ik stel vast dat ik toch al 5 minuten heb besteed aan het lezen van al dit fraais, langer dan ik het doorgaans uithoud wat luisteren betreft. Zap !

 8. Patrick jij bent zelf een en al Juice kanaal, je noemt geen namen van wie, dus heb je de namen en heb je bewijs. Ik snap nu waarom je van de radio bent gehaald want ze moeten je niet en nu ga je de Radio om zeep helpen met je onzin.

  Erik de Zwart heeft echt gelijk, je moet nog veel leren maar DJ zal je nooit zijn een radio sloper en beschuldigen.

 9. 3 FM is al jaren verleden tijd. Ook al zet je bekende DJ’S in, het blijft onnodig om überhaupt nog geld in deze Zender te steken! Ik begrijp dan ook niet waarom dat NPO Radio5 de Frequentie niet krijgt, maar goed dat is mijn mening, en zal helaas ook mee moeten betalen om deze waardeloze zender te blijven steunen😡

  • Het is altijd puzzelen hier wie van de concurrenten zich voordoen als “reaguurders” maar bij de een is het wat duidelijker dan bij de ander!

  • Je hebt gelijk, dit is helaas alleen maar een ego dingetje. Jurre Bosman is de baas van NPO Radio en die heeft jaren geleden een plan bedacht en dat plan is compleet mislukt. Door nu (alsnog) die de frequentie aan Radio 5 te geven is toegeven dat hij toen fouten heeft gemaakt. Dat allemaal al jaren van belastinggeld, het is eigenlijk echt schandalig. Alleen Radio 2 is er beter van geworden.

 10. Een Dj die er wel veel zin nog in heeft is Lindo Duvall. (vandaag 2 shifts) Bekijk hem nu via de live cam in Zandvoort, en je ziet echt dat hij er veel plezier in heeft! En nog wat leuks van maakt met o.a. live Dylan die rondloopt, met de bellers bij de studio’s, appjes etc. Ook zie ik hem nu aan de slag met de Voxpro.

 11. Radio? Wat was dat ook alweer? Daar zat iemand veel te praten over zich zelf en flauwe grapjes te vertellen met af en toe een plaatje. Dat mensen daar nog geld in steken om een zender in de lucht te houden. Als het je hobby is dan is het natuurlijk leuk, maar dat er nog mensen en organisaties zijn die hier in serieus geld steken verbaasd mij.
  Uit een onderzoek bleek dat we weer minder radio luisteren, maar de tarieven om reclame uit te zenden gaan omhoog. Misschien doen ze dat expres, als het duur is dat er dan nog bedrijven intrappen dat het belangrijk is voor hun marketing mix.
  Als de radio zo doorgaat prijst het zich helemaal uit de markt, en gaat al het Nederlands reclame geld naar Silicon Valley, want het online muziek luisteren (en kijken) neemt als maar toe.

 12. Speltip1
  Neem nooit een pilletje bij een afscheidsfeestje.

  Narcistische ego’s die elkaar concurrent worden. Zie daar maar een team van te maken.

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. "Barend van Deelen se comporte mal au 538, pneus crevés" - Teknomers Nouvelles
 2. "Barend van Deelen se porta mal en 538, se pinchan los neumáticos" - Teknomers Noticias
 3. "Barend van Deelen misbehaves at 538, tires punctured" - World News | TakeToNews
 4. Patrick Kicken: Jorien Renkema van 3FM naar Qmusic, Niek van der Bruggen genoemd als opvolger - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*