Patrick Kicken: Hé Timur, maak van Sharid Alles je nieuwe sidekick!

[BLOG] Iedereen in radioland had het erover gisteren. Van alle kanten kreeg ik een linkje doorgeappt met teksten als ‘heb je dit al gehoord!’ en ‘dit kan toch niet!’. Ik dacht alleen maar: hehe, eindelijk gebeurt er eens iets spannends bij dat verder altijd véél te brave 3FM. Een van de redenen dat jij als DJ op de radio zit namelijk is dat je dingen kunt doen die wij als luisteraar ook wel zouden willen doen, maar niet kunnen of mogen. Wie zou niet eens even lekker de discussie met zijn of haar baas willen aangaan tegenover een groot publiek om daarna lachend ‘Sweet but psycho’ voor haar te draaien?

Herinner je je nog die beroemde scene uit dé film voor radiomakers, Private Parts, met en van Howard Stern? Hij noemt zijn programmaleider steevast ‘Pig vomit’ (varkenskots) on-air. Tot het moment dat hij het helemaal beu is en de studio indendert en ruzie met hem maakt, een gevecht om de microfoon ontstaand. Perfect gespeeld door acteur Paul Giamatti. In die categorie vind ik het stukje radio met Timur en Sharid dan ook. Je mag hopen dat er vantevoren over gebrainstormd is en dadelijk blijkt dat het opgezet is, dan is het helemaal perfect uitgevoerd.

Wat zovelen vergeten is dat we in de entertainmentbusiness zitten. Niet alles wat je doet in je show hoeft 100% waar te zijn. Als er dan wel zoiets spontaan gebeurt dan moet je het ook tot iets proberen te maken, het uitmelken tot vermaak en dat is wat Timur hier perfect gedaan heeft. Dat Sharid de studio instormt om zich ermee te bemoeien vind ik niet eens zo erg, het heeft tot dit relletje geleid en relletjes zijn goed voor je station. ‘There’s no such thing as bad press’ is wat Amerikanen steeds roepen. En nu weten we ook weer hoe de hazen lopen daar. Op papier mag dan wel de afspraak zijn: de zendercoördinator bemoeit zich niet met de inhoud van de programma’s, daar gaan de omroepen over, maar in de praktijk is dat natuurlijk een wassen neus.

Ik zeg dan ook: laat Sharid voortaan gewoon bij je programma zitten Timur! Ga maar lekker bekvechten on-air, over hoe het verder moet met 3FM, over of je niet teveel zit te lullen op het tijdstip 12-14u, of je terug moet naar NPO Radio 2 omdat je toch wel wat oud wordt voor 3. Ik zou iedere dag gekluisterd zitten aan de radio en met mij velen. Want het probleem bij veel radioshows is toch dat iedereen het maar zo lekker eens is. En waar twee mensen hetzelfde zeggen on-air, is er één te veel. Waarom denk je dat zoveel luisteraars het spannende van podcasts ontdekken? Omdat daar wel nog in het openbaar gediscussieerd wordt, meningsverschillen worden uitgevent en uitvergroot.

Ik vind dat zowel Sharid als Timur een groot compliment verdienen door op de dag dat Qmusic de nieuwe nummer 1 van Nederland wordt, iedereen het over 3FM heeft. En zelfs Mattie & Marieke ’s avonds bij Jinek over dit voorval gaan zitten praten. Neem nou van mij aan dat dít is wat radio anno 2021 nodig heeft om nog relevant te blijven: echtheid. Overigens snap ik ook wel dat Alles het risico zag dat die gozer, als ie telefonisch in de uitzending was gekomen, even snel geroepen had waar het Maneskin concert ging plaatsvinden. Ik mag toch hopen dat Timur er vandaag uitgebreid op terugkomt in zijn show en het niet op z’n brave Hendrik’s gaat zitten doodzwijgen, want dan neem ik alle complimenten hierboven bij deze meteen terug. Meer van dit! Durf echt te zijn. Als NPO opperbaas Jurre Bosman naar een stok aan het zoeken was om Sharid de tent mee uit te jagen dan heeft hij die nu, als hij een beetje ballen heeft ziet hij in dat er toch niet meer zoveel verloren kan gaan bij 3FM. Maak er maar een spraakmakend station van! Schuif ook maar een keer aan om Timur de les te lezen.

Patrick Kicken

PS: Mocht zenderbaas Sharid het tóch niet zien zitten om dagelijks aan te schuiven bij Timur op 3FM dan hebben we nu dit soundboard

De bittere waarheid blijft wel bovenstaande grafiek. En de inmiddels legendarische uitspraak van de zendermanager van 3FM Sharid Alles in 2019 tijdens een Volkskrant interview: “Als 3FM over twee jaar (in 2021 red.) nog steeds 2,5 procent marktaandeel heeft, ben ik weg”.

11 Comments

 1. Als hier vooraf over is gebrainstormd dan heeft Sharid niet goed ingeschat hoe ze hier uitkomt. Dus ik geloof echt niet dat dit van te voren is bedacht, dat Timur die winnaar helemaal kapot on air had gemaakt net als die klagende man op radio2 was namelijk ook leuke radio geweest

 2. Timur deinst nergens voor terug en gaat de confrontatie aan als het nodig is, dat vind ik zo mooi van hem (hier zou menig DJ een voorbeeld aan kunnen nemen).
  Zelf heb ik het niet gehoort omdat ik allang geen 3fm luister, maar ga dit straks zeker ff terug luisteren (eventueel ook de uitzending van vandaag).
  Een jaar of 2 ofwat geleden ook zoiets meegemaakt tijdens een uitzending van Timur, toen had ‘ie ruzie met een of andere luisteraar…..Timer is ge-wel-dig !!

 3. Het verhaal was:
  Sharid wilde niet de platenmaatschappij voor t hoofd stoten, het concert moest nog plaatsvinden. Dat vind ik een goede reden en dat had ze moeten zeggen ipv verbieden.

   • Dat was de laatste reddingsmogelijkheid, denk ik.
    Het zal toch wel eerder op de dag(en) achter de schermen bekend zijn geweest en ook in redactievergaderingen over gesproken zijn? Maar ja, tijdens zo’n vergadering direct verbieden is mengen in de inhoud en gevaarlijk randje langs het ravijn.. Dus zal Allers wel een beroep op het gezonde verstand bij de jocks gedaan hebben.. maar dat werkte kennelijk niet bij Timur. Laatste noodgreep: inbreken in de show.

    Jammer dat alle radio(media) hier zo over vallen.. het ‘een aanval op één van ons is een aanval op ons allemaal’ principe is hier grotesk aanwezig, lijkt het wel.

  • En die Kaspah die dus de geheime locatie aan fans wilde verkopen (misschien ook nog wat verdiend), was volgens Alles niet helemaal toerekeningsvatbaar omdat ie asperger heeft en ze wilde ook daarom niet dat Timur hem zou bellen.

   Onzin, laria, ook een asperger kan je hiervoor gewoon ter verantwoording roepen, maar Timur – die dit pas achteraf hoorde – vond ik sowieso een slapjanus met slappe knieën tegenover z’n meesteres.

   Ik vind weliswaar dat Perlin niet naar die asperge-oplichter moest bellen, Timur zelf wel – ok – en dan bel je toch niet – verstandig – maar leg Alles dan ff verbaal live waar ze bijzit over de knie, maar Timur liet t snel uitgaan als een al afgebrande
   lucifer op een natte krant. Tja.

   DJ

   (En dan heeft de moedah van Kaspah later nog boos naar 3FM gebeld en eiste excuses van Timur, serious!)

   Halibaba!

 4. Het word dat ze die Sharid eens de laan uit sturen. Al jaren levert deze mevrouw een wanprestatie en weet ze totaal niet wat ze aan het doen is. Dit incident lijkt me een mooie aanleiding om afscheid te nemen van deze juffrouw.

 5. “Je mag hopen dat er vantevoren over gebrainstormd is en dadelijk blijkt dat het opgezet is, dan is het helemaal perfect uitgevoerd.” en ” Neem nou van mij aan dat dít is wat radio anno 2021 nodig heeft om nog relevant te blijven: echtheid.” Wat is het nu?!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*