Patrick Kicken: En de nieuwe baas bij Radio 10 heet.. Martijn Zuurveen

[BLOG] Zozo, wat een waar voor je geld, niet één maar twee blogs in een weekend! En dat niet achter zo’n zure betaalmuur, maar gewoon gratis en voor niks hier op Spreekbuis.nl het laatste nieuws dat rondgaat in het radiowereldje. Zo is er een opvolger gevonden voor Roland Snoeijer, die naar Qmusic is verdwenen en dus niet meer de stem en programmaleider bij Radio 10 kan zijn. De stem wordt Edwin Ouwehand (wat al bekend was) en de baas wordt Martijn Zuurveen (wat nu het verhaal is).

Edwin Ouwehand als nieuwe stationvoice bij Radio 10 is wel een goede keuze, vind je niet? Waar die Snoeijer toch altijd klinkt alsof hij er nét geen zin in had die dag iets in te spreken, spreekt Ouwehand het in met het enthousiasme van een vijftienjarige die het maar wát leuk vindt om achter een microfoon te kruipen. Past wel bij 10, alhoewel ik ook de andere namen hoorde die het hadden kunnen worden. Waaronder Kas van Iersel en Edwin Diergaarde. Over discjockeys gesproken: René Verkerk gaat de doordeweekse late avond doen, op de plek van Lex.

Dan de nieuwe programmaleider, die komt bij RadioCorp vandaan, die andere (kleine) radiogroep naast Talpa radio, met in de portefeuille de Hollandse hitknaller 100%NL én Slam!, bekend van hun nieuwe coronaproof slogan ‘Boost Your Life’. Martijn Zuurveen is zijn naam. In mijn Veronica tijd was hij o.a. de producer van Van Inkel’s ochtend- en middagshow en deed hij ook al een gooi naar het programmaleiderschap, toen Niels Hoogland de benen nam. Aardige gozer voor de rest. Kwam hem eens hardlopend tegen in Amsterdam, de harde werker. En waarom zou je bij Radio 10 ook onrust veroorzaken door een ex-discjockey neer te zetten als baas, gewoon iemand die goed is in vergaderen en opdrachten uitvoeren van hogerhand.

Toch he, had het me wel cool geleken als ze bij 10 gewoon hun boegbeeld Rob van Someren de baas hadden laten worden, die had dat wel gewild en gekund. Al was het maar om het station nog wat meer smoel te geven. Nu kies je toch voor voorzichtig de koers voort te zetten, het gaat toch goed zo. Terwijl je met Van Someren geheid weer meer écht radiobloed in het station pompt. Als jock neem je nou eenmaal gewoon meer aan van iemand die weet hoe het is om (jarenlang én succesvol) de kar te trekken bij een dagelijks radioprogramma op een belangrijk tijdstip op een landelijk station dan van iemand die het alleen kent van aan de zijlijn een belletje regelen, weerbericht printen en koffie halen.

Wat je nu gaat krijgen is dat Zuurveen wat vriendjes waar hij het goed mee kon vinden bij de stations waar hij werkte naar binnen kan fietsen, lekker een beetje brainstormen over die ene nieuwe actie, vooral veel schouderklopjes uitdelen en lachen om de grappen van Ekdom. Zo’n type boekhouder die iedere maand de luistercijfers uit zijn hoofd leert om jou als jock er daarna mee om de oren te slaan, dat je 0,0001% gezakt bent bij huisvrouwen met één been. Wel zie ik hem good old Jeroen van Inkel nog van 2 naar 10 halen, die twee zijn niet alleen twee handen op een buik maar hebben nog net geen gezamenlijke rekening zo vaak komen ze bij elkaar over de vloer.

Patrick Kicken

90 Comments

 1. Jemig als je Kas als station voice kan krijgen dan neem je toch niemand anders en zeg je gelijk ‘ja’! Die vent is briljant met jingles/promo’s etc. Onbegrijpelijk dat ze dan voor Eddo gaan. Dacht overigens dat Kas met pensioen was, maar als ie op de markt is zijn er nog wel wat stations die van zijn stem zouden opknappen.

 2. 100%NL kan je geen Hollandse hitknaller noemen. Ze draaien vooral veilige nederpop en dat niet eens 100%. SterrenNL en vooral RadioNL weten wel hoe je eervol een Hollandse hitsknaller bent. Gek genoeg worden die zenders altijd neerbuigend bekeken.

  • Drogreden. RadioNL is een regionale speler, die met een paar slinkse trucs (waar het Commissariaat boor de Media bovenop zit) landelijk radiootje wil spelen. De doelgroep heeft weinig te besteden (vooral mensen boven de 60 die geen deel uitmaken van het arbeidsproces).

   • en daar naast de sociaal zwakkeren werkzaam bij de diverse instellingen als de sociale werkplaatsen, die dat lawaai als zoete koek veroberen om dat ze het verstand niet hebben om andere talen te verstaan dan alleen Nederlands en hun lokale dialect

    • Hebben jullie inzicht in het luisterpubliek van SterrenNL en RadioNL? Jullie zijn zo stellig.

     De discussie over in de opzet van RadioNL is al heel oud. Ik denk dat RadioNL ook liever een goede landelijke dekking heeft, maar dat kan in de huidige radiomarkt niet

     • Waarom kan radio no dat niet in de huidige radio markt? Zij moeten gewoon de knip trekken voor een landelijke frequentie pakket, als ze dat niet kunnen is er iets aan de hand met hun verdien model en kan die zender financieel niet uit en hebben ze te weinig luiseraars om het hoofd boven water te houden

     • @De Koot:
      Dat er nu een veiling komt maakt dat het weer kan. Eerder was er echter jarenlang geen sprake van een veiling en dus ook geen mogelijkheden. Gelukkig heeft RadioNL andere manieren gevonden om zich toch te ontwikkelen. Wat mij betreft is een landelijke frequentie een mooie volgende stap.

 3. Ik snap wel waarom Ouwehand de nieuwe voice-over dude van het station gaat worden. Hij is natuurlijk op en top RTL 4. En laat er nou net een fusie aan komen….Zelf had ik ook veel liever Cas gehoord op de zender, die klinkt net iets meer ‘radio’ dan de ‘corporate/zakelijke’ spruitjes stem van Ouwehand.

 4. We noemen het een fusie, maar het is een overname. Daar mogen ze Talpa inmiddels heel blij mee zijn. Als het tenminste nog doorgaat.

 5. …”dan van iemand die het alleen kent van aan de zijlijn een belletje regelen, weerbericht printen en koffie halen.” Klinkt niet echt respectvol.

  • MisterX is nóg zo’n gluiperd. Lekker anoniem je shit spuien. Gluiperig gedrag zoals zogenaamde vogelspotters met hun telelenzen en camera’s in de buurt van een naaktstrand.
   Als je je eigen naam er niet onder durft te zetten ben je op zijn minst een gluiperd te noemen. Gluiperds, daar stikt het van bij de radio.

 6. Jeroen van Inkel naar talpa radio? Lijkt me niet, hij is er door Dave minneboo uitgesodemieterd in 2016 die nu weer de eindbaas der eindbazen wordt bij talpa radio. Van Inkel blijft lekker op radio 2 zijn ding doen. Veel verstandiger dan dat hij zich nog een keer laat steken door het wespennest talpa.

 7. Zuurveen heb ik in mijn jeugd eens gehoord op de radio bij Veronica en van Inkel van 2 weg zou een hele verademing kunnen zijn in het weekend. Hetzelfde zou ik dan doen met spijkers met koppen. Beide naar 10! En op radio 2 een modernere versie ertegenover zetten of spijkers verder moderniseren. Minder kabaret, meer muziek.

  • Jeroen van Inkel kan op zich wel op Radio 2 maar voor op de zaterdag en zondagochtend is hij veel te druk. Giel die hem soms een vervangt is echt een verademing. Zelfs Eddy Keur wie hem ook eens heeft vervangen is minder druk en weet de juiste toon te pakken.

   Eens wat betreft Spijkers met Koppen. Het hoort niet op Radio 2. Al jaren niet. Verhuizen naar Radio 1 of gewoon helemaal mee stoppen. Niks geen opvolger verzinnen voor op Radio 2.

  • Hey een dubbele dosis columns dit weekend en inderdaad….snel premium maken (dan zijn we hopelijk ook verlost van reacties zoals mister x 😉

 8. Rob van Someren leeft nog in de jaren 80 met dezelfde humor waar ze in die tijd om konden lachen. Het is zo’n laag niveau dat ik er niet naar kan luisteren. In de tijd van de top 2000 presteerde hij het om nog zijn walgelijke grappen te uiten. Nee Rob van Someren kan echt niet meer. Ekdom brengt ontspanning en is niet irritant zoals Rob. Van Inkel is iemand die vrijheid nodig heeft en niet die walgelijke samengestelde lijsten van het station wil draaien. Daarom zal hij het niet in zijn hoofd halen om bij Radio 2 weg te gaan. Zuurveen zegt mij niets en Niels Hoogland heb ik nooit geen hoge pet op gehad. Al deze radioclowns komen voor eigen gewin en de creativiteit is ver te zoeken. Vaak worden we als luisteraar van diverse stations geteisterd met pleelisten van 50 nummers hooguit. Gelukkig hoor je bij Veronica meer verschillende nummers en daar ben ik Rob S dankbaar voor. Nu nog de oude site-kicks van Evers verwijderen en Veronica kan niet meer stuk.

 9. site-kicks ? SEO’s ? Sidekicks, ofte veel gepalaver en geleuter van ‘interessante’ mensen op zogezegde muziekzenders.

  Overigens iets anders… er zijn nu tig non-stop kanaaltjes die de hele dag muziekjes uitbraken, maar wat wanneer de energiekosten van de servers doorgerekend gaan worden? Ik vrees dat we dan alleen nog die leuterzenders gaan over houden en dat veel internetradiootjes op de schop gaan. Dus eigenlijk heb je gelijk en zijn het toch site-kicks…

 10. Lotte van der Neven is weer zo’n incognito-radioforum-pikkie dat niet onder zijn eigen naam durft te posten en schreeuwt om aandacht.

 11. Dave, Lotte heeft in februari een account aangemaakt op radioforum en sindsdien 432 berichten gepost met alleen maar kul. Hij heeft ook al herhaaldelijk waarschuwingen gekregen van de moderatoren daar. Zoals hieronder te lezen. Weet je hoe we dit soort gastjes noemen?

  [Edit Admin5: Deze discussie eindigt hier. @Lotte van der neven: Het zou fijn zijn als je met je radioforum.nl collega’s op een iets vriendelijkere toon communiceert.]

  • Ik weet hoe je dit soort gastjes noemt!
   Mislukt op de landelijke radio en gefrustreerd.

   Oh nee wacht, daarmee omschrijf je Dave. 😂

   • Van de 432 postings die je op radioforum hebt gedaan las ik bij de eerste 50 berichten er al 7 waarin je tegen iemand zei dat die persoon geen verstand heeft van radio. Jij bent kennelijk de alwetende. Je komt op mij over als een despote psychiatrische patient. Volgens mij lijd je aan bindingsangst en heb je nooit vaderliefde gekend. Maar dat zijn jouw problemen, niet de mijne.

    • Heftig hé, als mensen een weerwoord tegen je hebben? Zat je net lekker over kanker te schrijven, word je ineens tegengesproken.
     Snel schelden en allerlei bullshit schrijven! Dit mag je niet op je laten zitten, alwetend orakel met zwaarste stem ter wereld.

     Vergeet in je reactie niet te schelden, dat staat zo stoer!

     • Ik scheld niet met ‘ kanker’. Ik vergelijk de radio in Nederland met een kankergezwel met uitzaaiingen. Is dat schelden?

  • Je leest niet goed, Dave. Jij schrijft iets over kanker (wat echt niet kan, doe eens normaal man). Vervolgens krijg je daar kritiek op en ga je schelden.
   En daarna snel roepen dat dat “humor” is. Je lijkt me echt een nare man. Brrrr.

   En nu stop ik met deze kinderachtige discussie. Je hebt je ware aard al lang laten zien aan iedereen die dit leest.

  • Bo Lus, nóg zo’n anonieme fluisteraar. Lekker anoniem achter je toetsenbord schijtbak. Ik denk bij Bo Lus aan een dikke bruine drol, hangend aan een anus, om elk moment afgeknepen te worden en met een plons in het waterreservoir van de wc-pot te belanden.

 12. Waarom heb jij altijd kritiek op iedereen, maar kun je zelf niet tegen kritiek Dave? Je bent ongeveer 60, word eens volwassen man.

  • Ik heb vrijwel nooit openbaar kritiek op mensen behalve wanneer het doorgewinterde teringlijers betreft. Mocht ik kritiek hebben op iemand dan doe ik dat graag verpakt in humor. Maar zoals jij het doet dat kan echt niet. Te plat.

   • Je hebt constant kritiek op alles en iedereen en gebruikt dan termen als kanker, drollen, enzovoorts. Als iemand dan (zonder te schelden notabene!) kritiek op jou heeft, ga je los met de meest gênante scheldwoorden. Bo Lus vraagt alleen of jij niet ook een waarschuwing hoort te krijgen. Moet je kijken hoe je losgaat man. En dat voor een man van 60. Dat is geen humor, dat is niet tegen een koekje van eigen deeg kunnen.

    Je maakt “grappen” over doortrekken, drollen, kanker, psychiatrische patiënten.

    En dan noem je mij te plat.

     • Heb je zelf al gedaan! En nu snel weer zo’n treurige lokale show opnemen met die zwaarste stem ter wereld. 😂

 13. Het mooiste aan kritiek teruggeven aan mensen op internet: ze zetten zichzelf altijd zo lekker voor paal. Je hoeft er niet eens voor te schelden. Prachtig. 👍

  Het beste, Dave!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*