Patrick Kicken: Armin van Buuren keert terug bij 538 en Slam! krijgt een nieuwe hitlijst

[BLOG] In radioland lijkt geen sprake te zijn van komkommertijd. Kan ook bijna niet anders want de carrousel is volop in beweging en de kersverse stationmanagers bij 3FM en 538 trekken aan allerlei touwtjes. Bij 538 schijnen ze een personeelstekort te hebben waardoor ze iedereen vragen die weet hoe een mengpaneel werkt, liefst dan nog iemand die bij hun grootste concurrent Qmusic werkt. Dus keert Armin van Buuren terug bij Talpa’s zorgenkindje, met in zijn kielzog producer/deejay Jordi Warners.

Het zal Armin ook worst wezen waar hij zijn vooraf opgenomen radioshow terug hoort op zaterdagavond. Ik heb al eerder vernomen dat het toch vooral een ‘prestige dingetje’ is, ooit ’s werelds bekendste en meest gewaardeerde clubdeejay op je zender hebben. Maar goed, eind 2020 vertrok hij met veel bombarie van 538 naar Q en nu herhaalt hij hetzelfde truukje nog eens maar dan andersom. Met zijn 45 jaar kan hij best nog wel even mee. En bij Qmusic hebben ze natuurlijk nog steeds poep in de broek van de gerechtelijke uitspraak dat ze moesten stoppen met hun danceprogrammering een paar maanden terug, iets wat later is teruggedraaid maar dan zal dit destijds al afgesproken zijn met Q-Dance, dat ze er definitief mee gaan stoppen. Lekker iedere zaterdagavond foute avond invoeren bij Q, past veel beter bij het merk. En geheid dat alle thuisfeestjes ermee opgeleukt worden.

Ik zou Van Buuren wel adviseren eens na te denken over zijn programmanaam ‘A State of Trance’, die hij al dik 20 jaar gebruikt. Het woord ’trance’ is bejaard en de muzieksoort uit. Over leeftijd gesproken, de tam tam vertelt ons dat good old Erik de Zwart nog steeds niet van plan is met pensioen te gaan: hij loopt nu door Hilversum met de hitlijst ‘World Wide Club 20’ onder de arm. Nu nog aan elkaar geluld door eerdergenoemde Armin van Buuren op Qmusic, maar aangezien ze bij 538 al de ‘Global Dance Chart’ uitzenden met Wessel van Diepen lijkt het dat deze hitlijst niet mee gaat verhuizen. Dus klopte Mister Top 40 aan bij Slam! om ze er daar te overtuigen die lijst dan maar bij het jeugdstation van RadioCorp uit te zenden. Een probleem: ze hebben geen geld. En dan komt die frequentieverdeling er ook nog aan. Gelukkig hebben ze van de overheid wat cash gekregen om de nieuwe najaarse boosterronde te promoten bij jongeren, gezien de nieuwe slogan bij Slam! ‘Boost Your Life!’.

Patrick Kicken

15 Comments

 1. Zou wel een mokerslag zijn wat 538 uitdeelt aan Q, want heel de Dance Programmering op zaterdagavond is om hem heen gebouwd.
  Is trouwens al bekend wanneer de 538 programmering bekend gemaakt gaat worden en wanneer die ingaat?

 2. Patrick weet altijd hoe andere zenders of jocks het beter kunnen doen. Hoe doet hij het zelf bij Wild FM? Niet erg best en dat is nog zacht uitgedrukt. Heb me laten vertellen dat hij al 13 meetperiodes op rij 0 luisteraars heeft volgens het NLO. Dit aantal is niet naar beneden afgerond maar zijn er echt 0. Tip van mij Patrick, lees je eigen columns nog eens terug en pas je tips zelf toe.

 3. Vroeger had je bij Dance Departement op 538 ook een uur met DJ Cross. Dát was pas een DJ, geniale sets draaide die man. Heb er nog talloze op MiniDisc staan die ook daadwerkelijk worden gedraaid. Helaas is Cross er al jaren geleden mee gestopt, maar ik zou meteen weer van de partij zijn als hij zijn decks weer te voorschijn haalt. En dan met een mooie mix van classics uit de gouden tijd (1997-2004) afgewisseld met nieuwere releases. Dan kan de jonge garde even van de meester horen hoe het moet.

 4. Mensen gaan echt niet ineens meer naar 538 luisteren omdat Armin van Buuren daar op zaterdagavond een uurtje te horen is. Zonde van het geld deze aankoop dus.

  • De luistercijfers van 538 is alleen zo hoog omdat het bij bedrijven aan staat , en veel mensen op de werkvloer worden soms gek van de hedendaagse shit die ze uitzenden. Thuis staat 538 dan ook niet bij vele aan .

   • Klopt dat wel??
    Als ik bedrijven bezoek staat veelal dat lawaai van Tukker fm of Radio NL aan, ook niet te pruimen die hollandse shit die deze zenders uitzenden, maar dit hoor ik veel op de werk vloeren, en de luistercijfers hoe worden die samen gesteld, denk dat de methode van meten verouderd is en er een nieuwe methode moet komen, dan zal de radio wereld op zijn kop komen te staan.

 5. Als ze op de bergweg een personeels tekort hebben wil ik ze eens gaan tippen om met Erwin van der Bliek te bellen en met in Bliek zijn kielzog Mark van Dale 2 hele goede dj’s met passie voor de muziek.

 6. Ai… dat zijn wel erg weinig reacties op je verhaaltje Patrick.

  Maar geen zorgen, volgende keer weer meer roepen dat je het slecht vindt, of beter nog: dat het volgens jou slecht ìs, management dat er niets van kan en djs die er niets van bakken en geen radio maken zoals jij dat destijds meesterlijk deed. Bij voorkeur flink op de persoon spelen. Verwijs dan ook nog even naar je radio boekjes uit 1983 waar in staat hoe het moet, dan komt het echt wel weer goed met de hoeveelheid reacties!

  • Waarom zo persoonlijk? Als de columns van Patrick je niet interesseren hoef je ze niet te lezen en te becommentariëren.

   De verschuiving van de dance programmering en het gedoe met Qdance maken het een actueel thema. Niet verbazend dat Patrick erover wil schrijven toch?

 7. Wat een onzin dat trance oubollig zou zijn…is dance dan ook oubollig??…trance is in de trance wereld…waar jij blijkbaar geen verstand blijkt te hebben een ingeburgerde uitdrukking…denk eerst is na voor je wat schreeuwt cq uitspreekt…🤔🤔

 8. Ik ben echt benieuwd hoe Radio538 zich de komende tijd gaat ontwikkelen. Wat ik mis bij Radio538 de tijd dat de dj’s nog lekker creatief waren en de vrijheid hadden om een programma te maken met hun eigen touch erin. Bijv. hoe Dennis Ruyer Greatest Hits maakte in de jaren 2000. Nu lijkt het soms net een fabriek (weinig creativiteit). Ook zou ik Radio538 aanraden om weer eens zich echt meer te laten zien! Ga lekker weer veel op locatie draaien, en laat je zien!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*