Overleg tussen NPO en Ongehoord Nederland in januari

De NPO zegt pas na het gesprek met Ongehoord Nederland (ON!) in januari of de omroep weer mag gaan deelnemen aan het journalistieke en bestuurlijke overleg van de NPO. Dat liet een woordvoerder vandaag aan ANP weten. Wanneer in januari het gesprek plaatsvindt, kan de zegsman nog niet melden.

ON! was sinds september niet meer welkom bij het bestuurlijke overleg van de NPO. Het besluit werd genomen na een incident in september, toen een ON!-bestuurder tijdens een lunch opnames maakte van NPO-voorzitter Frederieke Leeflang. De beelden werden vervolgens door ON! gedeeld op sociale media.

Karskens stelde eerder deze week in het AD dat de omroep wil dat NPO de bijna 3 ton teruggeeft die de NPO als sancties oplegde nadat de ombudsman van de NPO had geconstateerd dat ON! zich niet aan de journalistieke code hield. Demissionair staatssecretaris Steven van Weyenberg, die Uslu opvolgde, liet dinsdag weten dat er geen juridische basis is om dit te doen. Daarom mag ON! blijven uitzenden.

2 Comments

    • Sowieso is de NPO een groot fiasco momenteel. Alleen maar herhalingen op NPO1, rare verhuizingen naar NPO2, NPO3 is al jaren een een drama (welke jongere kijkt er naar) om nog maar te zwijgen over 3FM.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*