Ongehoord Nederland behoudt uitzendvergunning: intrekkingsaanvraag NPO had onvoldoende juridische grond

De Nederlandse omroep Ongehoord Nederland (ON!) behoudt zijn uitzendvergunning, zoals bevestigd door demissionair staatssecretaris Van Weyenberg aan de Tweede Kamer. Dit volgt op een eerdere beoordeling door zijn voorganger Uslu, die oordeelde dat het verzoek van de NPO om de vergunning van ON! in te trekken, onvoldoende juridische grond had. Na feedback van betrokken partijen op het voorlopige besluit van Uslu, heeft Van Weyenberg de beslissing bekrachtigd.

De NPO wilde de vergunning van ON! intrekken omdat de omroep journalistieke codes zou hebben overtreden, wat samenwerking bemoeilijkt. ON! heeft echter verbetering beloofd en moet volgens Van Weyenberg aantonen dat zij deze belofte nakomen.

Van Weyenberg verwacht ook dat ON! zich zal houden aan de journalistieke code van de NPO, momenteel een vrijwillige ondertekening voor omroepen. De staatssecretaris overweegt nu om deze ondertekening verplicht te stellen, waarbij het niet naleven ervan kan leiden tot sancties. Hij zal dit plan bespreken met de NPO, het College van Omroepen en het Commissariaat voor de Media.

1 Trackback / Pingback

  1. Arnold Karsken: ‘Onze omroep blijft zich inzetten om de ongehoorde stem van veel Nederlanders te vertolken” - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*