Linda van Dyck overleden

Actrice Linda van Dycke is op 75-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Haar familie bevestigde dit nieuws op dinsdag aan ANP.

Van Dyck was een veelzijdige kunstenaar, bekend van haar rollen in films en tv-series zoals “Twee vorstinnen en een vorst” (1981), “Ciske de Rat” (1983) en “Daens” (1992), en was al vanaf haar jeugd actief in de entertainmentindustrie. Ze begon haar carrière als actrice op 11-jarige leeftijd en was ook actief als zangeres in de popgroep Boo and the Booboo’s in de jaren zestig. Na een periode in Zweden, waar ze samenwoonde met regisseur Lasse Hallström en in Zweedse tv-shows speelde, keerde ze terug naar Nederland om zich op theater en film te concentreren. Ze schitterde in diverse rollen, waaronder Tante Jans in “Ciske de Rat” en ontving een Theo d’Or-nominatie voor haar theaterwerk. Ze trouwde in 1989 met Jaap Nolst Trenité, maar het paar scheidde in 2016. Hun zoon, Jamie Nolst Trenité, is een bekende RTL Boulevard verslaggever. Van Dyck werd in 2010 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ze werd in 2021 getroffen door een herseninfarct, wat voorafging aan haar overlijden.

3 Comments

  1. Ze heette oorspronkelijke Linda de Hartogh (haar moeder was Teddy Schaank), maar later werd Ko van Dijk haar stiefvader en koos ze voor de achternaam Van Dyck. De muziek van Boo & The Booboo’s was nogal … nogal primitief en het liedje Stengun is een kruising van de Q 65 en Shocking Blue, maar dan uitgevoerd door een schoolbandje van de MMS. Maar ze had betoverende Hollywoodogen. Adieu ma beauté.

1 Trackback / Pingback

  1. Deze mediaprofessionals zijn in 2023 overleden - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*