Ongehoord Nederland uitgesloten voor NPO bestuursvergaderingen

Het managementteam van Ongehoord Nederland is tijdelijk uitgesloten van deelneming aan de bestuursvergaderingen van de NPO met de omroepen. Deze maatregel volgt op een voorval in september waarbij een ON!-functionaris zonder toestemming opnames maakte van NPO-voorzitter Frederieke Leeflang.

In het gefilmde fragment is te zien hoe Leeflang omhoog kijkt naar een klein vliegtuig dat overvliegt met Arnold Karskens aan boord. Achter het vliegtuig werd een spandoek getrokken met de leus ‘Houd ON! in de lucht!’.

“Een NPO-vertegenwoordiger heeft aangegeven dat, na het incident met de opnames, het ON!-bestuur voorlopig niet meer welkom is bij overlegmomenten over gedrag en cultuur,” licht de NPO toe. Er is nog geen duidelijkheid over de duur van deze maatregel. De volgende vergadering staat gepland voor december.

Sinds oktober 2022 neemt de omroep van Karskens eveneens niet meer deel aan de journalistieke overleggen die regelmatig tussen de omroepen plaatsvinden. Deze beslissing is genomen door de andere omroepen die vinden dat de handelswijze van ON! niet als journalistiek kan worden beschouwd. Dit besluit werd genomen na een uitzending waarin zonder enige context videoclips werden getoond van zwarte individuen die witte personen aanvallen.

Eerder dit jaar heeft de NPO aan de demissionair staatssecretaris van Media, Gunay Uslu, verzocht om de voorlopige licentie van ON! in te trekken. Dit volgde op drie sancties na bevindingen van de publieke omroepombudsman die concludeerde dat ON! onware informatie verspreidde, in strijd met de journalistieke code van de NPO. Staatssecretaris Uslu zal hierover in december een besluit nemen.

Bron: ad.nl

12 Comments

  • Daar wordt dat soort content ook gecanceld tegenwoordig dus dat is makkelijk praten. Beter is een eigen platform opzetten zonder bemoeienissen uit bepaalde hoeken, passen ze beter dan bij de NPO, die zijn zo in en in overtuigt dat ze al het gelijk aan hun kant hebben dat het gewoon eng is.

  • @Juul Geleick; ik weet een beter idee! Laten we BNNVARA cancelen. Word ik niet meer doodgegooid met onzin als klimaathysterie, genderneutraliteit, massa-immigratie en Groenlinks-PvdA/Frans Timmermans verheerlijking.

   Oh, oh wat erg dat Ongehoord Nederland niet meer bij de NPO bestuursvergaderingen aanwezig mag zijn! Wat wordt daar besproken dan? Een D66 of GroenLinks-PvdA marionet die bespreekt hoe Frans Timmermans van Groenlinks-PvdA of Rob Jetten van D66 op het schild gehesen kan worden? En hoe alles dat naar rechts riekt gefrustreerd mag worden?

   En beste Juul; als jij 40 jaar bij de NPO gewerkt hebt ken jij vast nog wel Mr. G.B.J. Hiltermann. Werd door de Avro gecanceld toen hij terechte kritiek op massa-immigratie had.

  • Juul heeft Gelijk
   ON is ONzin.

   Effe iets anders.
   Ik zat vanavond naar een programma over de top2000 te kijken. Werd voor het eerst in 1999 uitgezonden. Met 2000 mooiste plaatjes naar een nieuw millennium. Werd een verrassend succes.

   Werd mooi aan elkaar gepraat door Stefan Stasse. Prachtig Drone beelden.
   Grappig hoe je een kijkje achter de schermen kreeg.

   Is terug te zien,NPO 3.

 1. Denk dat ze dat stiekem deden om dat , als ze het bekend maakten ze meteen hun biezen konden pakken.

  Weet wel zeker dat daar in de kamertjes bij de NPO ondemocratische beslissingen worden genomen, waar wij als kijkend en luisterend publiek geen weet van mogen hebben om maar de menigte politiek een kant op te krijgen en te beinvloeden.

  Weet wel zeker dat ARNOLd en co dit aan de kaak wilde gaan stellen!

  • “Weet wel zeker dat daar in de kamertjes bij de NPO ondemocratische beslissingen worden genomen, ”

   Onderbouwing ? Was je er bij?

1 Trackback / Pingback

 1. Overleg tussen NPO en Ongehoord Nederland in januari - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*