Outbrain neemt video intelligence AG over en breidt zijn aanbod van video-advertising uit

De overname versterkt Outbrain’s video-aanbod voor mediabedrijven en adverteerders. Het combineert contextueel afgestemde content en in-stream videoreclame voor desktop, mobiel en Connected TV.

– Outbrain (Nasdaq: OB), een toonaangevend aanbevelingsplatform voor het open web, kondigde vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van video intelligence AG (“vi“), een in Zwitserland gevestigd contextueel videotechnologieplatform voor digitale en Connected TV-mediabedrijven.

vi’s contextuele en machine learning-technologie, die geen gebruik maakt van cookies, stelt mediabedrijven in staat om de user engagement te vergroten en inkomsten te genereren door relevante video-inhoud aan elk artikel toe te voegen. De technologie biedt adverteerders ook impactvolle en aantrekkelijke video-advertenties die niet alleen ‘brand safe’ zijn, maar ook de bekendheid bij en de betrokkenheid van gebruikers vergroten.

vi werkt samen met meer dan 1100 mediabedrijven wereldwijd, variërend van IDG tot Der Spiegel en Funke. Daarnaast is vi onlangs de CTV-markt opgegaan door samen te werken met verschillende providers, waaronder Samsung TV+ voor een uniek contextueel aanbod. In 2021 werd vi door Digiday uitgeroepen tot ‘Beste Video Platform’.

“vi past perfect in Outbrain’s kernstrategie door mediabedrijven te voorzien van technologie die de user engagement vergroot en inkomsten genereert door middel van relevante content en advertenties,” zegt David Kostman, Co-CEO van Outbrain. “De overname van vi maakt het mogelijk om onze samenwerking met mediabedrijven te versterken doordat we nieuwe video-oplossingen kunnen aanbieden die in het midden en bovenaan een artikel kunnen worden geplaatst. De introductie van een hoogwaardig in-stream video-aanbod zal bovendien ook onze afzetmarkt van adverteerders vergroten. We zien aanzienlijke synergieën tussen onze bedrijven en we zijn dan ook verheugd om het ongelooflijk getalenteerde en ervaren vi team bij Outbrain welkom te heten,” zegt Yaron Galai, medeoprichter en Co-CEO.

“We zijn erg enthousiast om ons bij Outbrain aan te sluiten en een centrale rol te gaan spelen bij het creëren van het meest toonaangevende video-engagementplatform,” zegt Kai Henniges, medeoprichter en CEO van vi. “Onze jarenlange video-expertise en ons unieke aanbod voor uitgevers en CTV-aanbieders zijn een perfecte aanvulling op Outbrain’s leidende marktpositie en wereldwijd toonaangevende partnerships met mediabedrijven. Door samen te werken, versnellen we onze missie om gebruikers te inspireren, informeren en entertainen door video in context te plaatsen. We zijn ervan overtuigd dat onze bedrijfsculturen geweldig matchen, en dat we dezelfde visie hebben op de toekomst van de media.”

Outbrain zal vi overnemen voor een totale aankoopprijs van ongeveer $ 55 miljoen, gefinancierd met $ 46,75 miljoen aan eigen kasmiddelen en 412.500 Outbrain-aandelen. De transactie zal naar verwachting in het eerste jaar van de overname een positief effect hebben op Outbrain en zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2022. Progress Partners trad op als exclusief M&A-adviseur voor vi.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*