Oude bioscoop moet Hilversumse mediabroedplaats worden

Geen opening, maar een heropening. De voormalige City bioscoop aan de Herenstraat was vrijdag 30 oktober aan het eind van de middag het decor van een feestje voor ATP Film Studios, Filmfestival Scenecs, gemeente Hilversum en sponsoren.

Directeur Arya Tariverdi van ATP Film Studios, dat al een tijdje in het pand aan de overkant van het Filmtheater actief is, presenteerde zijn toekomstplannen. En dat zijn er nogal wat.  Het gebouw is nog grotendeels intact. De grote en kleine filmzaal, de lobby en ook andere ruimtes zijn te gebruiken in het kader van allerlei creatieve uitingen op film- en mediagebied.

Broedplaats
Tariverdi benadrukte graag een broedplaats te willen zijn voor jong filmtalent door hun werk te gaan stimuleren en coachen. Het Scenecs Filmfestival, dat hij jaarlijks organiseert, is om die reden ook met hem meeverhuisd van Amersfoort naar Hilversum.

Komende maand wordt dit festival in beide plaatsen gehouden. Mediawethouder Wimar Jaeger, die namens Hilversum de officiele heropeningshandeling verrichtte, zei vurig te hopen dat hartje Hilversum een plek wordt waar meer creatieve mediabedrijven zich gaan vestigen.

“Laten we eerlijk zijn, op het Stationsplein daar wil je nu nog niet dood gevonden worden. Zo moet het centrum van de Mediastad er niet uitzien.  Beleving, bedrijvigheid, zichtbaarheid op mediagebied en in de culturele sector, daar gaat het om”, aldus de wethouder.
 
Mediacentrum
Het Mediacentrum Gooi en Vechtstreek, waarin de lokale omroep RTi Hilversum, de regionale omroep RTVNH en de uitgave HilversumsNieuws van Enter Media samenwerken, gebruikt het gebouw inmiddels als vergaderplek en uitvalsbasis voor gezamenlijke activiteiten. Het is de intentie dat RTi zelf ook verhuist van het Mediapark naar deze locatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*