Oplage RTV-bladen daalde gemiddeld 22% in 5 jaar

Bladendokter.nl dook in de cijfers van het Nationaal Onderzoek Multimedia  en kwam tot de conclusie dat gemiddelde daling in oplages bij tv-gidsen 22% is.

De sterkste daler is Veronica, de oplage van dit blad is in de afgelopen 5 jaar met 55% gedaald. De oplage van MAX Magazine was de enige tv-gids die de laatste 5 jaar een stijging liet zien. De stijging betreft maar liefs 99%.

Bindinc.-ceo Gabriëlle de Jong verwacht dat er in 2028  nog maar twee papieren programmagidsen zijn. ‘Ik denk dat er bij andere uitgevers de komende twee jaar al papieren gidsen verdwijnen omdat deze verliesgevend worden, aldus De Jong.

Lees verder op Bladendokter.nl

5 Comments

  1. Nu de omroep leden onder de loep nemen, en de media wet streng handteren!
    Minder leden is minder zendtijd op radio en tv, en zo moet de publieke omroep als een kaars uit doven, waar mee een eind gaat komen aan veelste eenzijdig linkse informatie stroom op deze mannier!

  2. Wat een onzin! Je kunt lid zijn van een tv-gids zonder lid te zijn van een omroep. Lees eerst je goed in voordat je een reactie geeft.

  3. Maar eerlijk gezegd… rtvbladen zijn ook niet meer van deze tijd sinds de epg gids… Overige verhalen kun je ook zo via internet lezen enz. Vroeger waren ze nuttig had je nog niet heel veel digitaal. Toen kochte ik veronica i.v.m. top 40 enz.

  4. In hét verleden was één abonnement op één gids gekoppeld aan één lidmaatschap van de desbetreffende omroep tegenwoordig wel Je lid worden of blijven moet je daar lidmaatschap contributie voor betalen 7.5o Euro per jaar bij avrotros misschien bij andere omroepen één ander bedrag

  5. Vele jaren geleden had ik nog een omroepgids. Maar het kwam te vaak voor dat er iets anders werd uitgezonden, dan in de gids stond. Wat heb je er dan aan.
    Aan de andere kant, ik weet nu helemaal niet meer wat er waar wordt uitgezonden. En weet je, dat maakt ook niet meer uit, het meeste is toch niet interessant of voorspelbaar.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*