Oplagecijfers TV-Gidsen: Alleen MAX Magazine weet oplage te laten stijgen

Uit de nieuwe oplagecijfers blijkt dat MAX Magazine de enige tv-gids is die weet te plussen met haar oplage. Alle andere tv-gidsen zien hun oplages verminderen.

In totaal hebben alle tv-gidsen nog steeds een bereik van ruim 1,2 miljoen lezers. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Onderzoek Multimedia. MAX Magazine is sinds 2022 al het grootste printtijdschrift van Nederland. 

Overzicht totaal betaalde gerichte oplage van allle tv-gidsen:

8 Comments

 1. Betekent dit tevens dat de leden aantallen aan het dalen zijn?
  Dan moet de diverse omroepen ook getoetst worden of hun uitzend uren nog wel kloppen conform de wet.
  En als ze minder leden hebben en daar door minder recht op uitzend uren deze afpakken , dan maar de tv en radio op zwart !
  Zo kan de Npo mooi langzaam uitsterven!

  • Ach daar hebben we er weer 1. Kijk jij nou maar naar de campingzender. Die kun je tenminste volgen, de rest is te hoog gegrepen voor je!!

   • Kijk, daar heb je er weer één: een aanmatigende blaaskaak die wellicht zelf op de één andere manier gelieerd is aan de NPO.

    Zoals iemand hieronder al terecht opmerkte: ooit had de Veronica-gids net zoveel leden als alle omroepen nu bij elkaar. Onder de 40 kijkt geen hond nog lineaire televisie en al jaren geleden was de gemiddelde leeftijd van de NPO Radio 1 luisteraar 67.

    De NPO is een sterfhuisconstructie, ingehaald door de realiteit van alle dag. En een aanzienlijk deel van de mensen die nog wel af toe kijken herkent zich er ook niet meer een, omdat ze worden toegesproken als een stel kleine kinderen die de ‘correcte’ mening moet worden opgedrongen. Dan kun je wel je kop in het zand blijven steken en wat voorspelbaar murmelen over de ‘campingzender’ maar je zet jezelf alleen nog maar meer voor schut. Jouw pedanterige toon is precies één van de redenen waarom zoveel mensen de NPO links laten liggen.

 2. Ik kan me tijden herinneren dat Veronica Magazine een oplage had van met dan 1 miljoen. Dat is nu de totale oplage van al deze tijdschriften bij elkaar.

 3. Ik werk bij de post. Tv gidsen bezorgen we bijna alleen nog bij ouderen (70plus)
  Misschien omdat die de weg naar Internet niet gevonden hebben? Verklaart ook Waarom omroep Max het wel goed doet. Hun blad heeft ook meer dan alleen een tv overzicht.
  Dat er minder npo wordt gekeken is omdat er zowiezo minder TV wordt gekeken.

  Ik zal niet denigrerend over de rtl/sbs zijn, voor ieder wat wils.

  Maar over links. Even tot hier scoort goed. Ga je op X kijken dan zou je denken vooral bij rechts humorloos Nederland.
  Die vinden het waardeloos maar keken dus wel.

  Gisteren met veel plezier Wie is de mol gekeken. Mijn kinderen vinden het prachtig en zo heerlijk het zaterdagavond gevoel.

  Er wordt tevens minder liniaiĺ

  • Ben het eens met jou reactie er zullen ongetwijfeld meer ouderen nog een omroepblad lezen zie de oplage van max magazine zelf heb ik een abonnement op tv krant overigens tellen gids abonnementen niet mee voor het aantal uren zendtijd alleen leden die 8.50 euro per jaar betalen voor een omroep naar keuze

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*