NOS stopt eerder met zoektocht naar nieuwe stem ‘Met het Oog op Morgen’

De NOS heeft besloten de inzendingstermijn voor de zoektocht naar de nieuwe stem van het programma Met het Oog op Morgen in te korten.

Oorspronkelijk was de deadline gesteld op 26 januari, echter, vanwege het onverwacht hoge aantal inzendingen, heeft de NOS besloten deze termijn te verkorten. In slechts een week tijd hebben zich al meer dan 5700 mensen aangemeld die de bekende tune van het programma hebben ingesproken. Kandidaten kunnen nog tot maandag hun bijdrage insturen.

De winnaar wordt op 10 februari bekendgemaakt in een speciale uitzending.

8 Comments

  1. volgens mij is er al voldoende A.I. ontwikkeld om binnen korste keren de beste imitator van het complete geluid (stem, dictie+intonatie in een paar talen) te vinden. Dat kan meer dan 5700 mensen een blamage en/of een grote teleurstelling besparen.

    • Als je iets moet nalaten is het digitaal namaken van een menselijke stem voor Met het oog op Morgen, al werden de aankondigingen van Hans Hoogendoorn, want niet live, ook aan elkaar geplakt. Maar er is kennelijk nog iets fout gegaan in de communicatie voor de wedstrijd, want verreweg de meeste inzenders hebben een imitatie van Hans Hoogendoorn ingesproken en dat was nu juist niet de bedoeling.

  2. Hans wordt te veel kort gedaan door te veronderstellen dat hij louter het Oog deed. Hans was vormgever van de NOS in het algenmeen . Hij maakte alle aan de NOS gekoppelde aankondigingen. Alle NOS radioprogramma’s , Langs de Lijn, Radio Tour de France ,
    Radi-O-lympia , Verkiezingen . Koninginnedag, ook voor het NOS ochtend programma in 1991-92 op Radio 5 , Vroeg op Vijf !! Alsmede het NOS TV Journaal !!!! Hij monteerde 100-den jingles en tunes , en vormde deze zó dat zij de herkenning van het programma zijn. De “stem” is dus ’n volleerde vakman én ’n technisch hoogstandje visite kaart voor de NOS.

    • Heel goed om te lezen. De media versimpelen teveel. Bijvoorbeeld: Ruud Bos, componist van De Fabeltjeskrant, overleden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*