Online Radio Awards breidt uit

HILVERSUM – Na de succesvolle eerste editie pakt de organisatie van de Online Radio Awards in 2019 uit met het dagprogramma Online Radio Day op woensdag 9 oktober 2019 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Online Radio Awards worden jaarlijks in samenwerking met en tijdens Dutch Media Week uitgereikt aan de beste online radiomakers en podcasters. Vandaag wordt de jury bekendgemaakt en kunnen online radiostations, podcasts en presentatoren worden aangemeld. 

Ook in 2019 worden er Online Radio Awards uitgereikt in de categorieën:

 • Beste online radiostation
 • Beste podcast
 • Beste online presentator/presentatrice
 • Beste online radio ambassadeur

Het publiek
Het publiek kan via de website www.onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. Hieruit ontstaat een shortlist per categorie met 5 nominaties, waarbij de jury een wildcard-nominatie aan toevoegt. Hiermee maken online stations en podcasts gericht op een niche onderwerp ook een kans. Uit de shortlist kiest de jury vervolgens per categorie een winnaar. De vakprijs voor ‘beste online radio ambassadeur’ wordt geheel door de jury bepaald.

Jury en uitreiking
De jury van de Online Radio Awards 2019 bestaat uit:

 • Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR)
 • Richard Otto (Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl)
 • Pierre Papa (Radiocoach)
 • Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF)
 • Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
 • Amber Brantsen (Nieuwslezer NOS, presentatrice en radiomaakster)
 • Vincent Bijlo (Cabaretier, podcaster en radio columnist)

Online Radio Ambassadeur 2018 Michiel Veenstra zal tijdens de award show de nieuwe Online Radio Ambassadeur van 2019 bekend maken.
 
Online Radio Day
Voorafgaand aan de feestelijke awardshow wordt er op 9 oktober vanaf 13:00 uur gestart met de Online Radio Dayin het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in de Mediastad Hilversum. Deze staat deels in het teken van 100 Jaar Radio, maar er wordt vooral vooruit geblikt. Naast diverse sprekers worden er dit jaar ook een bedrijfsexpo en diverse workshops georganiseerd, waarin bezoekers geïnformeerd worden over de laatste trends op het gebied van online radio en podcasting. Belangrijke thema’s worden besproken, waaronder ‘Hoe kun je met online radio meer bereik genereren?’, ‘Waar moet ik op gebied van muziekrechten rekening mee houden?’ en ‘Wat zijn de mogelijkheden om geld te verdienen met podcasting?’ Exacte invulling van het programma volgt later.

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van de Online Radio Awards zijn stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl. Zij willen hiermee de markt van online radio en podcast in Nederland professionaliseren en inspelen op de explosieve stijging van online luisteren en sterk groeiende populariteit van podcasts.
 
Peter Contant (voorzitter v-OR):
“De tweede editie van de Online Radio Awards is niet alleen bijzonder vanwege 100 Jaar Radio, maar ook omdat binnen de v-OR naast online radiostations nu ook podcasters de mogelijkheid hebben om lid te worden. De kruisbestuiving en samenwerking tussen beide mediatypen gaat op deze wijze in versneld tempo verder. Dat is enorme stap voorwaarts en geeft dit evenement een extra dimensie waar we als v-OR extra trots op mogen zijn.”

Richard Otto (Spreekbuis.nl/ Tens Media):
‘Online radiostations en vooral podcast richten zich niet altijd op het grote publiek. We hebben daarom dit jaar voor de opzet gekozen om naast vanuit de jury een wildcard te geven aan een kwalitatief hoogstaand en onderscheidend online station, podcast en presentator die zich richt op een niche. Hiermee maken alle online radiomakers en podcasters kans op een award te winnen.’
 
Kijk voor meer informatie, interviews, tickets,  updates en het aanmelden van online stations, podcasts en presentatoren op www.onlineradioawards.nl

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*