Onderzoek: Bijna de helft van de Nederlanders wil tijdens vakantie tv kijken

48 procent van de Nederlanders vindt het heel belangrijk om op vakantie in het buitenland naar Nederlandse televisie te kijken. Dit blijkt uit onderzoek van Prijsvergelijken.nl onder ruim 700 respondenten. Veertig procent geeft aan van te voren uit te zoeken hoe er televisie gekeken kan worden op vakantie.

Tijdens de vakantie toch nog even de nieuwste aflevering van Kopen Zonder Kijken of het NOS Journaal zien. Veertig procent van de respondenten geeft aan van tevoren uit te zoeken hoe er Nederlandse tv gekeken kan worden op het vakantieadres. Het overige percentage ziet het als een leuke bijkomstigheid als blijkt dat er toch Nederlandse televisie beschikbaar is, maar ziet dit niet als een must. De leeftijdsgroep die het meest naar Nederlandse programma’s kijkt op het vakantieadres? Dat zijn de 65-plussers.

Bewust geen Nederlandse tv

Er is ook een groep die op de camping, in het hotel of appartement bewust niet de Nederlandse televisie aan zet. 46 procent van de respondenten laat de Nederlandse televisie op hun vakantie even voor wat het is. Deze groep bestaat voornamelijk (55%) uit personen in de leeftijd van 46 tot 65 jaar.

Aanvullend abonnement

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*