Onderzoek: ‘44% van de kijkers geeft aan zonder kabelabonnement te kunnen’

44 procent hoeft in principe geen televisie meer in de bundel en hebben voldoende aan online videodiensten, zoals Amazon Prime Video, Netflix en NLZIET.

37 procent geeft zelfs al aan dat ze zelfs geen vast netwerk meer nodig hebben en met het snellere 4G of 5G wel uit de voeten kunnen. Dat blijkt uit onderzoek dat Telecompaper tijdens zijn jaarlijkse (virtuele) congres Telecom Insights 2020 heeft toegelicht.

Bron: telecompaper

6 Comments

 1. Het einde van de lineaire tv is langzaam in zicht. Ik ben benieuwd wanneer ze hier in Hilversum achter komen, dan zullen wel gaan klagen en iedereen de schuld geven en vergeten in de spiegel te kijken. Ach, het blijft leuk om te zien dan ze In Hilversum denken dat ze belangrijk zijn terwijl de wereld om hen en ons snel aan het veranderen is. (Tip: In plaats van dure markering bureaus in te huren, praat eens met de generatie van de toekomst.)

 2. dat zijn de berichten, de mensen is het linkse gespuis meer dan zat en wil wel eens een fatsoenlijk tv programma zien !

  Ik heb zelfs al jaren geen tv meer in huis, alleen internet en kijk voornamelijk veel op youtube

 3. ’50 procent van de vleeseters zegt zonder vlees te kunnen.’ En dan, als al die vleeseters gewoon vlees blijven eten? Hoeveel mensen hebber er nu daadwerkelijk geen kabelabonnement meer als ze zonder kunnen? Zo’n 5 procent, maar dat staat nergens. O wacht, het is een bericht van de 5G-lobby.

  • @luuk ik ken veel meer mensen die hun tv kabel abbonement de deur hebben gewezen soms om dat ze het te duur vinden en de meeste om dat ze niet meer willen kijken op een bepaald tijdstip en met een programma boekje in de hand. Deze mensen hebben alleen nog een internet aansluiting en kijken ondemand wanneer het hun uit komt en je kan op die mannier ook vele reklames omzeilen daar gaat het ook steeds meer om men wil al die reklame niet meer, ze hebben liever nog een abbonement op een online videodienst zonder reklame dan met reklame en je hebt meer aanbod van streams.

 4. Mooi onderzoek…
  Als ik in een winkel voor vegetarische producten (waar dus geen vlees wordt verkocht) ga vragen wie er zonder vlees zou kunnen leven, dan kom ik ook op een geweldig hoog percentage mensen die zonder vlees kunnen leven.
  Jantje de koekoek!

 5. En toen zag ik dat Luc ook het vlees er al bij heeft gehaald. Maar mijn invalshoek is toch anders.
  De wijze van onderzoeken geeft al een indruk van de uitslag. Vaak denkt men tegenwoordig dat dit wel via internet kan (in dit geval ongetwijfeld op de site van de organisator).
  Maar alle mensen die geen internet hebben, of de mail van de organisator niet hebben gekregen, die mis je. Dus wordt het onderzoek één kant op gedrukt.
  Je krijgt een heel ander resultaat als je alleen NPO 1 kijkers interviewt.
  Dan komt er 0% afvalligen uit.

  En dan wordt het getal ook nog eens vertekend omdat NLZiet wel degelijk lineaire TV verspreidt (NPO 1, RTL4, SBS 6 etc.). Dat is gewoon een concurrent van Ziggo, Digitenne en Canal Digitaal, maar dan via internet. Dus nog steeds een programmagids nodig.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*