Omroepmedewerkers onthutst over explosieve premiestijging PNOzorg

Gisteren maakten de meeste zorgverzekeraars hun premies bekend. Uit het overzicht van Zorgwijzer.nl blijkt dat de premie van PNOzorg in 2019 met 15,81% omhoog gaat. De zorgverzekeraar voor de media-industrie laat de grootste stijging in premie zien. Van de 64 genoemde polissen is de stijging gemiddeld 5,69%. Diverse (oud) omroepmedewerkers hebben aan Spreekbuis.nl hun zorgen geuit over de explosieve zorgpremiestijging NPOzorg.

Oud radiomaker Juul Geleick: ‘Bij vele omroepcollega’s is er totale verbijstering ontstaan over de gigantische premie verhoging van de zorgverzekering. De hoogste van Nederland!!!!! (€ 11,00 per persoon per maand.) En dan hebben we nog niet over de tandarts. Die € 4,00. In totaal is de hele boel €30,- per maand duurder. Ik heb PNO-ONVZ gebeld en ze worden overspoeld met telefoontjes van mediamensen…… Het komt allemaal doordat PNO nu helemaal bij ONVZ is “ingetrokken”. Eerst waren we een zo geheten “label”.

Ook op Twitter staan ook diverse klanten die kritiek uiten op de forse verhoging. Spreekbuis.nl heeft getracht de woordvoerder van PNOzorg te spreken, maar deze was niet telefonisch bereikbaar. Ook op de email met vragen over de premiestijging is nog niet gereageerd.

Dit jaar bestaat de Hilversumse verzekeraar PNOzorg precies 70 jaar. De zorgverzekeraar is gericht op mensen in de media- en creatieve sector. Haar roots ligt bij de publieke omroepen. Zij stonden namelijk aan de basis van het Personeelfonds Nederlandse Omroep (PNO). Op 5 augustus 1947 bundelden deze omroepen hun krachten in een personeelsfonds, toen nog genaamd Stichting Personeelfonds voor de Radio Omroep in Nederland.

Videofragment PNOzorg: Daan Heijting (bestuursvoorzitter PNOzorg) meldt dat de Vereniging PNO wordt opgeheven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*