Omroepcoalitie verandert plotseling distributieplan

Gisteravond maakte Spreekbuis.nl een document openbaar waarin een coalitie van omroepen pleit voor een nieuwe aanpak van online distributie van NPO-materiaal. Het manifest heet PublicSpaces. Het document ligt zeer gevoelig, aangezien de NPO haar online activiteiten het liefst centraliseert bij haar eigen platform NPO Start. Een alternatief platform zou het NPO-bestel zwaar onder druk zetten.

Opvallend is dat het nieuwe platform meer transparantie als doel heeft, maar de VPRO, die een prominente rol in dit initiatief vervult, bij navraag door Spreekbuis.nl weinig transparant over dit project is. VPRO kwam vanmiddag met een statement waarin zij meldde dat PublicSpaces geen alternatief distributiekanaal gaat worden.

Later vandaag is een nieuwe versie van het manifest uitgekomen. Hierin is onder andere de eerder genoemde term ‘content distributie platform’ plotseling verdwenen. Ook NTR staat niet meer bij het overzicht van coalitiepartners. Het lijkt erop dat de initiatiefnemers in allerijl hun ‘opeens verouderde’ manifest hiermee hebben ‘vernieuwd’ om spanningen binnen publieke omroepbestel te vermijden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*