Omroep EVA stopt

Na ruim 10 jaar stopt omroep EVA met haar uitzendingen op radio en TV. De vergunning voor de lokale omroep gaat over naar Nieuwsplein33, een samenwerking tussen RTVUtrecht, de Stadsbron, Bibliotheek Amersfoort en de BDU. Zij hebben de vergunning voor de komende 5 jaar.

Omroep EVA is onderdeel van de stichting Eemland1, een samenwerking tussen de omroepen in Amersfoort, Baarn, Leusden, Soest en Spakenburg. Deze stichting heeft in 2021 de vergunning aangevraagd voor Amersfoort en Leusden. De gemeente heeft echter de voorkeur uitgesproken voor de andere partij.

Omroep EVA kreeg in 2011 de vergunning als lokale omroep en volgde daarmee Omroep Amersfoort op die eerder dat jaar failliet was gegaan. In 2016 werd de vergunning met 5 jaar verlengt.

6 Comments

    • Lokale radio is wel een beetje achterhaald, Jongeren luisteren niet en voor adverteerders ben je ook niet interessant . de meeste programmeringen zijn ook om te janken Akelige non stop waar de doodziek van wordt omdat je dezelfde deuntjes overal hoort het blijft amateuristisch ook de ICE norm die ze moeten aanhouden is knullig te noemen

    • Was dat niet den Haag ? daar gebeurde op professionele wijze erg veel Radio Hofstad bijvoorbeeld die jongens waren al bezig toen de lokale omroepen nog niet eens bestonden Radio Hofstad klonk professioneler dan HILVERSUM 3

  1. Een heel vreemde keuze van Amersfoort en Leusden. Nieuwsplein33 gaat namelijk geen geen lineaire radio en/of tv maken. Het wordt slechts een online platform.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*