NTR krijgt geen aanmeldingen binnen voor Sinterklaasintocht

RTL Nieuws meldt dat gemeenten niet langer in de rij staan om de intocht van Sinterklaas te organiseren. De NTR heeft een brandbrief aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters geschreven om burgemeesters over te halen om te organisatie op zich te nemen.

De NTR is de omroep die jaarlijks verantwoordelijk is voor de tv-uitzendingen rondom Sinterklaas. In de brief, die in handen is van RTL Nieuws, staat dat er tot vorig jaar altijd wel een of meer gemeenten waren die zich bij de NTR meldden voor de intocht. Dit jaar was dat anders, schreef Ajé Boschhuizen namens NTR op 7 maart aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB).

NTR schrijft in de noodbrief: “Tot op heden heeft er zich nog geen enkele gemeente gemeld. Naar de oorzaken daarvan kunnen wij slechts raden. We zouden natuurlijk kunnen afwachten tot zich in de komende tijd wellicht alsnog een gemeente meldt, maar dat is – gezien de lange voorbereidingstijd van zo’n grootschalig project – nogal riskant met het oog op de planning.”

Volgens de NTR moet er snel iets gebeuren om de landelijke intocht alsnog mogelijk te maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*