NPO wil meer documentaires maken

NPO 2 gaat in 2021 meer documentaireseries uitzenden en biedt voor talentontwikkeling ruimte aan webdocs en korte documentaires. De online community rond 2Doc wordt verder uitgebouwd met de ambitie om het grootste documentaire-community van Nederland te worden. Ook op audiogebied wil de NPO meer documentaires gaan maken.

NPO Radio 1 maakt met hulp van het NPO-fonds een aantal verhalende documentaireseries voor een breed publiek. Dit zal verder worden uitgebreid.

NPO meldt in haar begroting: ‘In 2021 richten we ons ook op andere vormen van documentaires, waardoor makers de kans krijgen hun verhaal met een ander perspectief en vernieuwende vertelstructuur te vertellen. Zo ontwikkelt NPO Radio 1 met hulp van het NPO-fonds een aantal verhalende documentaireseries voor een breed publiek. Ook blijven we ons richten op de creatie van prestigieuze series die qua vertelstructuur en vorm ook goed passen bij een on demandbehoefte, en door het plaatsen van korte documentaires (op NPO 3 onder de titel Teledoc Campus) geven we jong documentairetalent een kans. In 2021 wil NPO 2 jong talent een extra impuls geven door het plaatsen van korte documentaires en webdocs. Op 2Doc.nl bieden we liefhebbers verdieping en via de 2Doc Weekly nieuwsbrief verwijzen we naar de nieuwste en beste documentaires op NPO 2 (extra) en NPO Start.’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*