NPO Radio 5 krijgt voorlopig geen eigen adjunct zendermanager

De NPO heeft de zoektocht naar een aparte, vaste adjunct zendermanager voor het succesvolle NPO Radio 5 voorlopig gestaakt. NPO reageert na vragen van Spreekbuis als volgt: ‘NPO Radio 5 zocht onlangs geen zendercoördinator, maar een adjunct-zendermanager, zo stond het ook in de vacature-tekst omschreven. De respons daarop heeft helaas niet tot een invulling van de vacature geleid. We bekijken nog hoe nu verder.’

De vacaturetekst is inderdaad verdwenen van de NPO site maar is op de site van Mediapark.nl nog wel terug te lezen. Bronnen melden aan Spreekbuis dat de pas vertrokken programmamanager van Radio 538, Coco Hermans, de beoogde kandidaat was om deze functie te vervullen maar dat wegens een bezuinigingsronde bij NPO radio deze komt te vervallen. Ook een gedeelte van de nachtprogrammering van NPO Radio 2 en 3FM zou non-stop worden, zonder presentatoren, om te besparen. Bij NPO Radio 5 staat het avondblok 22-24u op de tocht.

Coco Hermans vervulde voor haar avontuur als radio director bij 538 de rol van contentmanager, zoals de functie adjunct zendermanager eerder heette, bij NPO Radio 2, ook onder Peter de Vries, die beide stations voorlopig in zijn eentje blijft managen. Bij NPO Radio 2 heeft hij wel een adjunct, Suzanne Straatsburg. Ook NPO Radio 1, 3FM en NPO Klassiek hebben een eigen adjunct zendermanager. Of deze ook getroffen worden door een eventuele bezuinigingsronde is op dit moment niet bekend. Wel is er pas een aparte manager voor de podcasttak van de NPO, NPO luister aangesteld.

25 Comments

 1. non stop in de nacht kan ook prima. alleen radio 1 gepresenteerd, de rest kan wel non stop

  • Laat dan ‘s nachts een ruis doorklinken, want de commercielen draaien al non stop.

   Zijn ze onderscheidender dan de rest , dus van 2t/m 5. Alhoewel Radio 4 Klassiek kan prima muziek blijven draaien.

 2. Vroeger ging het na 24.00 gewoon helemaal uit, op 1 zender na. Gek dat je de klimaatdrammers hier nooit over hoort.

   • Patrick, ik sluit me aan bij de vraag van Erik. Wat doet zo’n ‘adjunct-zendermanager’ de hele dag? Hoe krijgt hij of zij een werkweek vol? Ik kan me daar geen goede voorstelling van maken namelijk. Dit is geen loaded question, maar een serieuze vraag.

     • En dat kunnen ze niet tijdens de koffiepauze even overleggen? Ach, misschien is de gehele werktijd wel één grote koffiepauze.

      Ik ga maar niet eens meer vragen of dit bij de commerciëlen met meer dan één zender zoals Talpa ook zo gaat. Daar hangt men immers niet aan de subsidietiet van de staat en moet men zelf geld verdienen.

    • Gekke vraag..
     Wat is voicetracking?

     Een adjunct-manager met verbindende rol terwijl de letterlijke verbindingen bij npo-broer-radio1 brandhout zijn?

     Ps. Radio5 is geen bejaardenzender. (Op Ron Brandsteder na dan)

     • Ola Madelivia. Voicetracking is dat de gesproken blokjes van de dj vooraf worden opgenomen en dan zonder de muziek, jingles en commercials ertussen. Gaat lekker vlot dan. Kan de dj ook vroeg naar bed. Daarna wordt die fakeband met wel de muziek en alles er tussen tot n radioshow in elkaar geknutseld. En dan uitzenden – zonder mogelijke interactie met de luisteraars – alsof t live is. Goedkoop, maar heeft niets met radio te maken. Dus tel uit je winst.

      https://youtu.be/fLexgOxsZu0

      Ciao,

      Il Volpe

      Domani uno alto giorno particulare.

    • Ik weet dat jij nooit van de modernisering van radio bent geweest Freek-Henk, kan me nog een uitspraak herinneren in onze Tros tijd toen ik een sms nummer ging noemen op de radio: ‘sms’en, dat doet toch niemand’.

     Het zou jouw dagelijkse radioshow ook ten goede komen als je het eens anders zou durven doen. Altijd maar weer hetzelfde, op dezelfde ouderwetse manier. Weer de 3J’s live, weer uitzenden uit Volendam. Word je dat zelf nou nooit zat?

 3. Allemaal onzinbanen, Nederland, zit er vol mee.
  Manager voor dit en voor dat.
  Als je al die baantjes afschaft draait alles gewoon door en heb je ineens genoeg mensen om alle echte vacatures in te vullen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*