‘NPO kwam zelf met programmasuggestie Jensen’

Niet WNL, maar de NPO zelf kwam met het idee om de talkshow van Robert Jensen in de programmering op te nemen. Dat meldt WNL-directeur Bert Huijsjes in een Telegraaf-interview. 

Rechtse kiezers blijken dat doodzonde te vinden en wisten op sociale media ook WNL te vinden. De afgelopen dagen vielen er termen als ’een dun rechts sausje’ en ’te weinig niet-links’ over de enige publieke omroep die nog wel op de rechterflank te vinden is.

Uiteindelijk werd het ’helaas niets’. Huisjes: “En achteraf weet ik ook niet of een talkshow op deze wijze zo goed bij ons zou hebben gepast. Ik vind het niet zo sterk als er alléén politici in een programma zitten, en vond het te eenzijdig. Al heb ik genoten van zijn interviews met Wilders en Farage en zijn aanvaring met Peter R. de Vries.”

Robert Jensen meldde eerder dat zijn programmaformat toch niet bij de publieke omroep een plek kreeg.  “Uiteindelijk kreeg ik van Suzanne Kunzeler (zenderbaas NPO 3, red.) een mailtje: ‘Ondanks het feit dat ik de mogelijkheden en de kansen zie, heb ik besloten het toch niet te doen’. Er volgde een belachelijke redenering over kansen geven aan nieuw talent. Terwijl ik al vijftig jaar dezelfde koppen zie bij de publieke omroep”, aldus Jensen.

1 Trackback / Pingback

  1. Tirade Jensen tegen NPO - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*