Nienke Plas en Rob Kamphues in Comedy Central’s Drunk History

Vanavond om 21.30 uur in een nieuwe Comedy Central’s Drunk History – Bezopen Verhalen vertelt Rob Kamphues naar eigen zeggen strontvervelend het verhaal over de Leidse gifmengster en bespreekt Nienke Plas in geuren en kleuren het verhaal over het faillissement van Marco Borsato.

Er is gewoon geen reden waarom geschiedenislessen droog en saai moeten zijn. Rob Kamphues en Nienke Plas nemen ons mee terug in de tijd. Vanavond worden in een nieuwe aflevering de vaderlandse verhalen: De Leidse Gifmengster verteld door presentator Rob Kamphues. Vlogger Nienke Plas entertaint de kijker thuis met het zure meeslepende verhaal over het faillissement van Marco Borsato.

De Leidse Gifmengster
Allereerst is het de beurt aan Rob Kamphues. Hij vertelt het verhaal over de meest beruchte seriemoordenares van de Lage Landen: Maria Catharina Swanenburg, beter bekend als de Leidse gifmengster. Het vermoedelijke motief van Goeie Mie was financieel gewin. Hoeveel guldens heeft ze per moord weten op te strijken? De berekening is simpel volgens Rob Kamphues, maar klopt die wel?

Frank Lammers schittert, gehuld in een Middeleeuwse jurk als de Leidse gifmengster. Edo Brunner neemt de rol van de goedgelovige rechercheur op zich. ‘Op school was geschiedenis mijn favoriete vak. Dat kwam alleen door meester Meulenberg, de leraar die zo enthousiast vertelde dat ik archeoloog wilde worden. Tot ik een nieuwe, saaie leraar kreeg, toen was de liefde over. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om smeuïg te vertellen. In mijn geval was daar een drankje of twee, drie voor nodig’, aldus Rob Kamphues.

Faillissement Marco Borsato
Nienke Plas neemt ons in het tweede verhaal van deze avond mee, in een niets verhullende 2.0 versie van zichzelf, naar een recente gebeurtenis uit de historie van de Nederlandse showbizz: Het Faillissement van Marco Borsato.

Marco en zijn Entertainment Group gaan in ‘kedeng kedeng’ vaart en lijken binnen. Maar dan blijken dromen bedrog te zijn en keert het tij voor Borsato. Nienke Plas vertelt op haar eigen komische wijze waar het mis ging. Marco Borsato wordt gespeeld door niemand minder dan Cas Jansen en Stijn Westenendvervult de rol van de directeur van The Entertainment Group. 

Volgens Nienke Plas was er maar één leuk vak op school en dat was de geschiedenisles. ‘Alsof je een spannend boek leest maar dan allemaal waargebeurd. Om de verhalen extra leuk en fantasierijk te maken is een borreltje altijd goed. Dit verhaal begint met een knipoog en een traan, maar eind goed al goed.’ 

Benieuwd naar de ongepolijste versie van Rob Kamphues en de lachwekkende vertolking van Nienke Plas, kijk dan vanavond om 21.30 uur naar Comedy Central’s Drunk History – Bezopen Verhalen. #DrunkHistory #ComedyCentralNL


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*