NOS vernieuwt zondagavond Eredivisiesamenvattingen 

De NOS gaat de uitzending NOS Studio Sport Eredivisie op zondagavond 19.00 uur in een nieuw jasje steken. Vanaf aankomende zondag voorziet analist Leonne Stentler de Eredivisiesamenvattingen van voetbalanalyses en andere interessante inzichten. Gert van ’t Hof presenteert de uitzendingen.  


NOS Studio Sport Eredivisie draait ook in de nieuwe opzet om de samenvattingen van de voetbalwedstrijden op zondagmiddag. Extra is dat de kijker meer inzicht krijgt in bepaalde spelsituaties of andere gebeurtenissen bij een wedstrijd. Leonne Stentler licht een speler uit, kiest het doelpunt van het weekeinde, analyseert een spelsituatie of reageert op een interview, een VAR-moment of andere opvallende zaken. Korte intermezzo’s om de uitzending voor de kijker nog interessanter te maken. De uitgebreide analyse volgt later op de avond in NOS Studio Voetbal

Leonne Stentler (37) is een oud-voetballer van onder meer ADO Den Haag, Ajax en het Nederlands elftal. Sinds 2019 is zij analist bij de NOS, onder meer bij de WK’s en EK’s voetbal. Ook is zij een van de vaste gezichten bij NOS Eredivisie op Vrijdag en schuift ze met regelmaat aan bij NOS Studio Voetbal en NOS Langs de Lijn. NOS-presentator Gert van ’t Hof (49) begon in 2013 bij NOS Sport en presenteert onder meer NOS Studio Sport (Eredivisie) en de programma’s rond de interlands van het Nederlands elftal voor vrouwen, waar Leonne Stentler en hij al jaren samenwerken.   

NOS Studio Sport Eredivisie
De zondagavonduitzending van NOS Studio Sport is al decennia lang een begrip in Nederland. Op 5 april 1959 was de eerste uitzending van Sport in Beeld, de voorloper van NOS Studio Sport. Hele generaties hebben sindsdien op zondag ‘met het bord op schoot’ de samenvattingen van de Eredivisie bekeken.   

NOS Studio Sport EredivisieZondag 12 november 19.00 uurNPO 1, NOS.nl, NOS-app en NPO Start

10 Comments

 1. leonne stentler mag dit doen omdat ze vrouw is. niet omdat ze wat te melden heeft. dan maar studio sport opnemen en later kijken en dan haar commentaar doorspoelen

 2. Dat betekend absoluut dat de sportfragmenten nog korter worden. Van de gebruikelijke 7 minuten naar 4 of 5 minuten want er moet zo nodig geanalyseerd worden. Wie zit daar nou op de wachten? Het was juist leuk om te kijken omdat de wedstrijden in een vlot tempo werden weergegeven zonder onzin. Jammer dat de NOS dit doet. Het wordt steeds meer praten, praten en nog eens praten. Dat ” bord op schoot” verhaal moet ook eens een keer stoppen. Een uitspraak van Mart Smeets dacht ik. Bijna iedereen heeft wel gegeten zondagavond zeven uur.

  • Dat publiek voegt niets toe, afleidende starende idioten op de achtergrond en verplicht klappen als ware schapen. That’s all. Maar blijkbaar krijgen ze geld toe als je jezelf opgeeft om daarbij aanwezig te zijn.

 3. Wie willen ze nadoen? Match of the day?
  Sommige dingen hoef je niet in een nieuw jasje te steken. Meer dan 60 jaar hetzelfde format omdat het werkt. Hopelijk is deze ongein snel weer over. Anders gaat ze nog denken dat iedereen vanwege haar naar studio sport kijkt.

 4. Het was juist fijn om zonder teveel gepraat binnen een uur de hoogtepunten te zien.
  Is er weer een nieuw hoofdredacteurtje bij de NOS die zijn stempel wil drukken?

  Wat is er überhaupt aan de hand bij de NOS.
  Dat NOS journaal lijkt tegenwoordig op een slap aftreksel van Vara’s ‘Achter Het Nieuws’

  De NOS moet zich richten op gebeurtenissen en niet op meningen. Dat doen de kijkers wel.
  Ik twijfel oprecht aan de objectiviteit van deze instantie.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*