NLPO start trainingen voor journalisten

MoJo

De NLPO is deze week van start gegaan met diverse trainingen voor journalisten binnen het project ‘Versterking Lokale Journalistiek door Samenwerking’.

In groepen van acht krijgen alle journalisten die voor dit project zijn aangetrokken een uitgebreide online-training in mobiele journalistiek (MoJo). In de komende weken leren zij onder meer filmen, editen en storytelling met (gebruik van) een smartphone. Zo worden journalisten die aan de slag gaan voor lokale en regionale omroepen nog wendbaarder en komen ze dichter bij het publiek.

Bij het draaien van mooie items hoort ook het kunnen monteren van je gedraaide materiaal. Daarom biedt de NLPO ook een basis- en opfriscursus Adobe Premiere Pro aan, waarbij monteren, ondertitelen en op de juiste manier exporteren speerpunten zijn. Wie de cursus met goed gevolg heeft afgesloten ontvangt een certificaat.

Verder wordt er in het kader van de naderende gemeenteraadsverkiezingen ook nog een uitgebreide e-learning lokale politieke verslaggeving door de NLPO aangeboden. Ten slotte worden er later dit jaar in goed overleg met de betrokken hoofd- en/of eindredacteuren nog extra workshops verzorgd.

Het project loopt tot 1 juli volgend jaar. De NLPO (lokale omroepen), de RPO (regionale omroepen) en de NOS hopen dat het experiment z’n waarde bewijst en nieuwe inzichten biedt voor samenwerking. De samenwerking is een uitwerking van plannen van minister Slob van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*