NLPO: ‘Lokale omroepen vervullen een onmisbare rol in het bestel!’

Volgens NLPO zijn de lokale omroepen door de politiek te lang over het hoofd gezien. Nu de lokale overheden steeds meer verantwoordelijkheden krijgen is een sterke omroep volgens hen van belang. Dat meldt NLPO in haar positionpaper.

NLPO: ‘Daar waar de lokale overheden steeds meer verantwoordelijkheden krijgen wordt alom geconstateerd dat de lokale journalistiek steeds verder onder druk komt te staan. De lokale publieke omroep kan die leemte invullen.’.

Volgens NLPO kunnen streekomroepen een goede oplossing zijn om huidige lokale journalistiek te versterken.

NLPO: ‘Streekomroepen zijn nadrukkelijk bottom-up ontworpen om draagvlak en betrokkenheid onder bewoners, bestuurders en uiteraard de omroepen zelf te creëren. Niet langer vormende lijnen op de bestuurlijke kaart de grens van een lokale omroep, maar de ‘natuurlijke habitat’ van de burger: de sociaal-culturele en economische omgeving waarin iemand woont, leeft, werkt, winkelt, studeert en recreëert. De schaalgrootte van een streekomroep sluit daar naadloos op aan, zonder af te dingen op lokale betrokkenheid, kwaliteit en bereik.’

De NLPO wil daarom meer budget richting lokale omroepen. NLPO: ‘De beschikbare middelen corresponderen op geen enkele wijze nog met de werkelijke kosten om de wettelijke mediaopdracht op lokaal niveau goed uit te voeren.

Lees hier de gehele NLPO positionpaper.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*