Nieuwe prijs Beeld en Geluid op IFFR 2018

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid reikt op komend International Film Festival Rotterdam (IFFR) een nieuwe prijs uit, de Found Footage Award. Deze achievement award van 2.500 euro wordt uitgereikt aan de filmmaker, die volgens een professionele jury op een uitzonderlijke manier gebruikmaakt van archiefmateriaal.

Beeld en Geluid, het instituut voor mediacultuur, heeft ruim anderhalf miljoen uur aan audiovisueel materiaal in zijn collectie. Veel documentaire- en filmmakers weten inmiddels hun weg naar de (digitale) collectie te vinden.

IFFR is één van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld en staat als internationaal filmfestival voor de kracht en impact van onafhankelijke film(kunst) en filmmakers. De 47ste editie vindt plaats van 24 januari t/m 4 februari 2018. Er worden zo’n 2500 nationale en internationale filmprofessionals (regisseurs, filmproducenten, journalisten) verwacht.

De jury van de Found Footage Award bestaat dit jaar uit:

  • John Goff, de filmspecialist van het Smithsonian National Museum of African American History and Culture
  • Nicole Brenez, professor aan de Université Sorbonne-Nouvelle in Parijs
  • Maarten Brinkerink, projectleider Kennis en Innovatie bij Beeld en Geluid.

“Als instituut voor mediacultuur brengen wij met deze nieuwe prijs de rijkdom van onze archiefcollecties onder de aandacht en hopen zo makers te inspireren en ze te stimuleren onze collectie te hergebruiken”, aldus Tom De Smet, waarnemend algemeen directeur van Beeld en Geluid.

Festivaldirecteur Bero Beyer: “IFFR geldt al decennialang als platform voor makers die met alle mogelijke bronmaterialen werken, waaronder found footage. De nieuwe prijs in samenwerking met Beeld en Geluid is een mooie manier om deze innovatieve methode extra te belichten.”

De Found Footage Award wordt uitgereikt op vrijdag 2 februari 2018.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*