Nieuwe exclusieve podcasts op Podimo

Twee maanden na de lancering in april, voegt Europa’s grootste audio entertainment abonnementsdienst, Podimo, bijna 20 nieuwe podcasts toe die exclusief te beluisteren zijn voor abonnees.

Voor €4,99 per maand luister je nu ook onder andere naar de zaterdageditie van Weer een dag (EXTRA) van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman, nemen Maike en Folkert in de podcast ‘In Gelul Kun Je Niet Wonen’ je mee in de overspannen huizenmarkt en hun zoektocht naar een koop- en huurwoning en vertellen amateurhistorici (waaronder Nynke de Jong) de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis in ‘Alle Geschiedenis Ooit’. Door te luisteren naar jouw favoriete podcasts via Podimo (voor- en achter de betaalmuur), beloon je de makers ervan. Podimo biedt op dit moment 52 exclusieve shows aan.

“We zijn trots om nog meer kwaliteitsshows aan de Podimo catalogus toe te voegen. Weer een dag is een van de snelst-groeiende podcasts van Nederland en met recht: het is elke dag grappig en scherp. Alle Geschiedenis Ooit is een geweldige show om in te duiken en dan zo leuk te vinden dat je ze alle afleveringen terug wil luisteren. Radio Romano, voorheen ‘De Krokante Leesmap’ is een van de bekendste Nederlandse podcast: grappig en gezellig en nu in vernieuwde vorm op Podimo. En een extra shout-out voor Dipsaus, de podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Met deze shows en meer kunnen wij de luisteraars een heel gevarieerde selectie podcasts bieden die we de komende maanden nog gaan uitbreiden.” – Tim de Gier, Head of Content bij Podimo

“Nu we bij Podimo horen hebben we meer tijd en ruimte om mooie afleveringen te maken. Voor Alle Geschiedenis Ooit willen we nog zoveel mooie verhalen vertellen, en zoveel mooie specials maken. Door Podimo kunnen we al die mooie plannen ook verwezenlijken.” – Nynke de Jong, co-host bij Alle Geschiedenis Ooit.

(Nieuwe) shows waarvan je nog niet wist dat ze je leven kunnen verrijken:
Weer een dag EXTRA – zaterdageditie van Weer een dag
Elke doordeweekse dag bellen blijkt niet genoeg voor Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman. De podcast waar je 12 minuten wordt bijgepraat over de dagelijkse actualiteit, lanceert een zaterdageditie, ‘Weer een dag EXTRA’. Marcel en Gijs zoeken elkaar op om door te gaan waar ze vrijdag zijn opgehouden en praten je in 24 minuten bij. Weer en dag zal tijdens weekdagen beschikbaar blijven op de open RSS.

Alle Geschiedenis Ooit
Van de oude grieken naar de Lijst Pim Fortuyn (LPF), van Dino’s naar Greet Hofmans, en weer terug. Amateurhistorici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes vertellen in ‘Alle Geschiedenis Ooit’ de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis.

In Gelul Kun Je Niet Wonen
Als je opzoek bent naar je eerste huis, dan weet je dat dit niet gemakkelijk gaat in de oververhitte woningmarkt. Zowel het huren als het kopen van een huis voor een normale prijs lijkt onmogelijk. Maike en Folkert gaan de zoektocht aan en nemen de luisteraars elke woensdag mee met hun zoektocht. Maike is op zoek naar een huurwoning en Folkert naar een koophuis. Gaat het ze lukken?

Radio Romano
Een oud bekende van de publieke omroep is geïntroduceerd aan Podimo. Een bekend format met een nieuwe naam: de Krokante Leesmap podcast wordt Radio Romano. In deze podcast bespreken en beoordelen Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries het medialandschap. Ze laten weten welke video’s, media content en trends je moet zien en welke je prima kunt wegklikken.

Schotschrift
In Schotschrift belicht iedere week een bekende columnist wat hem of haar bezighoudt en wordt vervolgens onderworpen aan een vragenvuur door rascriticus Willem Treur. De columnisten bepalen zelf het onderwerp en krijgen alle ruimte voor zijn/haar ongezouten mening. Columnist Sander Schimmelpenninck trapte af als eerste spreker, gevolgd door Kitty Herweijer en Simon van Teutem.

CoupleGoals de podcast
Queer koppel Mandy en Thorn praten met verschillende stellen over het hebben van relaties. Ze gaan op zoek naar wat liefde voor allerlei stellen betekent, in welke vorm dan ook.

Dipsaus
Een podcast voor en door vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke dosis humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid.

De Beste Smaak van Nederland
Jan Versteegh en Rámon Verkoeijen hebben de smaak te pakken in deze podcast. Letterlijk! De twee vrienden zijn echte fijnproevers en als ze niet eten, dan praten ze over eten. Maar wat is de beste smaak van Nederland? Jan en Rámon gaan op onderzoek uit.

Schuurman & Spigt ruimen op
Opgeruimd staat netjes is makkelijker gezegd dan gedaan als je omkomt in spullen waar je niks aan hebt. Wordt het weggooien of houden? In de podcast ‘Schuurman & Spigt ruimen op’ staat deze vraag centraal. Elke aflevering helpen vriendinnen Katja Schuurman en Frédérique Spigt elkaar met orde scheppen in de chaos.

DogMob
Podcastmaker en journalist Rebecca van der Weijde duikt in de wereld van de zwerfhondenzwendel op Curaçao. Ruim twee jaar geleden leverde Opgelicht?! forse kritiek op de Kluivert Dog Rescue Foundation van Rossana Kluivert. Er ontstond een mediarel, de donaties liepen terug en niet veel later werd de stichting opgeheven. Van der Weijde gaat op onderzoek uit en komt er langzaam maar zeker achter dat nog lang niet alle feiten op tafel liggen. Een podcast met een verrassende wending. Waarom zet podcastmaker Rebecca van der Weijde na aflvering vier een stap opzij? Ontdek het zelf in aflevering 4B.

Dit Komt Nooit Meer Goed
Succesverhalen zijn niet de insteek van de podcast van Roos Schlikker en Malou Holshuijsen. Nee, in de podcast ‘Dit komt nooit meer goed’ belichten zij juist de non-succesverhalen. Ze gaan in gesprek met bekende mensen wanneer ze dachten ‘dit ging goed mis’.

Jonge jaren
Wat deed Matthijs van Nieuwkerk voordat hij bekende presentator werd? Hoe werd Claes Iversen een groot modeontwerper? Ernst-Jan Pfauth zoekt het uit in zijn podcast ‘Jonge Jaren’. Met zijn interviews zoomt hij in op de jonge jaren om er achter te komen wat ze deden voordat ze bekend werden.

Poespas de Podcast
Poespas de podcast heeft alle ingrediënten voor een heerlijke podcast. Zo is er één pot vol met scherpe vragen, goed gevulde glazen wijn, zelfspot, humor en niet te vergeten drie vriendinnen. In Poespas de Podcast bespreken Charlot, Romy en Karlijn onderwerpen die herkenbaar zijn voor anderen met een goede dosis humor.

Hannelore in je oren
Iedereen kent de stem van Hannelore op de radio. Nu kruipt ze in je oren met haar podcast. Wekelijks gaat Hannelore in gesprek met een vriend(in) of expert over een onderwerp dat haar persoonlijk bezighoudt, onder de drie pijlers ‘fit, fun en fabulous’. Hannelore deelt herkenbare struggles van ieder vrouw, haar ervaringen in de media, ondernemerschap én haar ervaringen als moeder.

Cees Koring
Met 20 jaar ervaring als misdaadverslaggever bij De Telegraaf, is Cees Koring benoemd als ‘godfather van de Nederlandse misdaadjournalistiek’. Nu is er dan ook een podcast over Cees Koring’s werk, gebaseerd op zijn laatste boek: Brigges. In de podcast bezoekt Journalist Babs Assink verschillende plaatsen delict met Cees en andere betrokkenen.

Er is iets vreemds gebeurd
Tom Hofland en Pascal van Hulst duiken in ontnuchterende ervaringen van nuchtere mensen. Geesten, vorige levens of buitenaardse wezens op bezoek worden vaak gezien als fantasie. In de podcast doen zij een ode aan het niet begrijpen. Want of het nou daadwerkelijk gebeurd is of niet, deze gebeurtenissen hebben vaak een grote impact op de betrokkenen.

Relatievragen
Élke dag ongevraagd relatieadvies. Al je vragen worden beantwoord door relatie-experts: van psychiater Prof.dr. Glenn Helberg, tot Spuiten & Slikken’s Jurre Geluk, seksjournalist Marith Iedema en relatiecoach Cocky Drost.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*