Nieuwe directeur voor RNTC Media Training Centre

Polina Jones is de nieuwe directeur voor internationaal trainingsinstituut RNTC. In deze functie helpt zij RNTC om een nieuwe stap te maken, als zelfstandige business unit van media ngo RNW Media. 

Jones heeft in haar loopbaan veel internationale ervaring opgebouwd in educatiemanagement. Ze was twaalf jaar lang directeur van vijf vestigingen van Education First (EF), de internationale marktleider in taalreizen voor alle leeftijden en niveaus. Dat deed ze op drie verschillende continenten, onder meer in Kaapstad, Oxford en Los Angeles. Later heeft ze nieuwe projecten en systemen en processen opgezet om de interne organisatie van Education First te verbeteren. In 2016 stapte ze over naar de World Youth Student and Educational Travel Confederation om als sectormanager strategische relaties op te bouwen met andere organisaties die werken met studenten- en jongerenmobiliteit. 

Ambities

Met RNTC heeft ze grote ambities, onder meer om wereldwijd het volume van de trainingen te vergroten, waaronder ook de tailor-made trainingen, en hierbij ook een online tak op te zetten in de vorm van een e-learning platform. Als directeur RNTC neemt Polina ook plaats in het management team van RNW Media. “We zijn heel erg blij dat we Polina aan boord hebben. Met haar uitgebreide achtergrond en ervaring in educatiemanagement kunnen we met ons trainingscentrum de volgende stap maken naar een meer zelfstandige business unit”, zegt Jacqueline Lampe, directeur van RNW Media. 

Jones: “De huidige trends en ontwikkelingen in zowel internationaal ngo landschap als in het educatielandschap, én de ambities van RNW Media voor de komende jaren, bieden RNTC als trainingscentrum van RNW Media meer mogelijkheden. We gaan inzetten op een wereldwijd aanbod van onze trainingen en cursussen, onder meer in online format. De uitdagingen van de huidige COVID-19 pandemie hebben we succesvol omgezet in kansrijke stappen om dit proces te versnellen.”

RNTC Media Training Centre
RNTC, het internationaal gerenommeerde trainingscentrum van RNW Media, biedt cursussen en trainingen voor mediaprofessionals wereldwijd. Het trainingscentrum werd in 1968 opgezet door de toenmalige Wereldomroep en het ministerie van Buitenlandse Zaken om mediatrainingen en opleidingen aan journalisten te verzorgen uit de landen waar de Wereldomroep uitzond. Het trainingscentrum groeide sindsdien uit tot een expertisecentrum voor media- en communicatieprofessionals vanuit de hele wereld. 

In de afgelopen vijftig jaar heeft RNTC zo’n 6000 mediaprofessionals uit 58 verschillende  landen opgeleid. Onder de alumni bevinden zich gerenommeerde journalisten, bloggers en mediaprofessionals, die in eigen land belangrijke influencers zijn geworden, en daar tolerantie, respect en vrijheid van meningsuiting bevorderen. Onze visie is dan ook om bij te dragen aan een wereld waarin mediamakers vol vertrouwen hun rechten opeisen, hun plaats in de samenleving innemen en een betere toekomst vormgeven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*