NewbeTV lanceert nieuw videobedrijf gericht op Facebook-video

Onder de naam NewGroup opent een nieuw bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, licensering, productie en distributie van Facebook- en Instagram-video vandaag zijn deuren. NewGroup richt zich op de internationale markt.

Facebook (waar ook Instagram onder valt) zet in op nieuwe concurrerende videoplatformen tegenover YouTube waarin long-form en original content cruciaal zijn. Facebook middels Facebook Watch, hetgeen vooralsnog alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten en Instagram middels het vorige week gelanceerde IGTV.

NewGroup ontwikkelt en produceert original video content voor deze nieuwe ‘zenders’ zowel voor hun eigen Facebook en Instagram pagina’s als voor derden zoals publishers en adverteerders.

NewGroup beschikt ook over een licensering tak die opereert onder de naam ‘Dutch Viral Videos’. Hiervoor is een exclusieve samenwerking aangegaan met videoplatform Dumpert (TMG) en de website VKMag. Middels deze partnerships worden originele Nederlandse en internationale video’s gelicenseerd, eventueel bewerkt en zowel nationaal als internationaal verkocht.

NewGroup is een dochteronderneming van het Amsterdamse productiebedrijf NewBe en wordt geleid door Stef Dol. Stef was tot aan 2015 directeur van NewsMedia en als zodanig verantwoordelijk voor de groei van Dumpert naar Nederlands nummer 1 online video platform. Daarna is hij als onderdeel van het Management Team naar Vice gegaan, om sinds 2017 verantwoordelijk te zijn geworden voor de opstart van NewGroup.

Stef Dol: “We lanceren NewGroup vandaag, maar achter de schermen zijn we met een team van partners en experts hier al meer dan een jaar mee bezig. Deze lancering is dus niet zozeer een ambitie naar de toekomst, maar een running thing waar we nu mee naar buiten treden”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*