Netflix: Minder content bij invoering ‘Netflix-taks’

Streamingreus Netflix heeft gewaarschuwd dat het minder content kan produceren als het gedwongen wordt om de financiering van netwerk upgrades op zich te nemen.

De opmerkingen van Netflix komen als reactie op een nieuwe regelgeving in de VS, die streamingbedrijven zoals Netflix en Amazon verplicht om financieel bij te dragen aan de internet infrastructuur, bekend als “net neutrality”. Deze regelgeving zou de breedbandproviders helpen om de kosten van het upgraden van hun netwerken te verlagen.

Netflix zei dat het tegen deze regelgeving is en dat het er niet van overtuigd is dat het in het belang is van consumenten. Het bedrijf waarschuwt ook dat als het wordt gedwongen om te betalen voor netwerkupgrades, de kosten zullen worden doorberekend aan de klanten en het daarom minder content kan aanbieden.

Een woordvoerder van de Federal Communications Commission (FCC) zei dat het doel van de nieuwe regelgeving is om een ​​eerlijker speelveld voor alle bedrijven te creëren. De woordvoerder zei dat Netflix en andere streamingbedrijven veel verkeer genereren op de internetinfrastructuur, en daarom moeten ze hun “eerlijke aandeel” bijdragen aan de kosten van het onderhouden en upgraden van deze infrastructuur.

Het is nog niet duidelijk hoe deze regelgeving de streamingdiensten en internetproviders in de VS zal beïnvloeden. De Nederlandse overheid heeft al aangegeven tegen een ‘Netflix-taks’ te zijn.

2 Comments

  1. Dat stokpaardje zal je wel bij elk artikel gebruiken, want ook nu is het niet waar. Het aanbod van Netflix is zeer groot en divers. Ja, je vindt er LHBT+ films en series, maar ook zoveel andere genres. Jij maakt zelf de keuze wat je kijkt en blijkbaar zoek je dan vooral naar “woke” films, wat dat ook moge zijn.

  2. Om het speelveld eerlijk te houden, zou men pure ondemand diensten ook kunnen verplichten om minimaal één tv station te exploiteren. Dan gelden zowel voor RTL/Videoland als Netflix dezelfde (financiële) lasten en bijbehorende voorwaarden op tv markt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*