Welk effect heeft AI op de radio-industrie?

Artificial Intelligence (AI) heeft al invloed gehad op de radio-industrie en zal in de toekomst waarschijnlijk nog meer impact hebben. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe AI de radio kan beïnvloeden:

 1. Personalisatie: AI kan helpen bij het creëren van gepersonaliseerde radio-ervaringen voor individuele luisteraars. Door gebruik te maken van machine learning-algoritmen en gegevensanalyse kunnen radiostations en streamingdiensten bijvoorbeeld aanbevelingen doen op basis van luistergedrag en voorkeuren van gebruikers.
 2. Contentcreatie: AI kan ook worden gebruikt om radio-inhoud te maken, zoals nieuwsberichten, verkeersupdates en weerberichten. Dit wordt al op beperkte schaal gedaan in sommige markten. Met behulp van Natural Language Processing (NLP) en Text-to-Speech (TTS) technologieën kan AI snel en efficiënt spraakteksten genereren die vervolgens worden uitgesproken door virtuele assistenten of presentatoren, zoals wat de Nederlandse startup XS2Content doet voor oa Omroep Flevoland.
 3. Automatisering: AI kan ook worden gebruikt om taken te automatiseren die voorheen handmatig werden uitgevoerd, zoals muziekselectie en playlistcreatie. Hierdoor kunnen radiostations efficiënter werken en meer tijd besteden aan de creatie van nieuwe inhoud.
 4. Advertenties: AI kan ook worden gebruikt om advertenties te targeten op basis van luistergedrag en voorkeuren van gebruikers. Dit kan de advertentie-ervaring voor gebruikers verbeteren en tegelijkertijd de efficiëntie van advertentiecampagnes verhogen.

Kortom, AI biedt de radio-industrie de mogelijkheid om nieuwe en betere radio-ervaringen te creëren voor luisteraars en tegelijkertijd efficiënter te werken.

4 Comments

 1. Als dat Radio 2.0 gaat worden dan haken nog meer luisteraars af en gaan op zoek naar iets beters. En dan komen ze uit op een playlist van bijvoorbeeld Spotify zonder flauwekul.

 2. Radiogpt:

  1 🎶 It can see what’s in your music log and talk about the songs or artists on your station.

  2 🌍 It can see what’s happening in your local market right now and talk about it in real-time.

  3 📱💬 It can post on your Facebook, Instagram, Twitter, and TikTok during its show and talk about what’s coming up.

  4 🎉 It’s great at teasing and pre-promoting content going into breaks.

  5 ☀️🚦 It can talk about the weather or traffic.

  6 🎧🌍 It can see how many people are listening right now through Futuri Streaming and say hello to certain locations.

  7 🎙️📱 It can take Open Mic audio from listeners using Futuri Mobile and incorporate their thoughts, questions, and feedback into my show.

  8 📰 It can share news updates and current events relevant to your audience’s interests and demographics.

  9 🎙️👥 It has experience conducting engaging interviews with notable guests and experts.

  10 🎁🏆 It can give away prizes, tickets, and exclusive experiences to listeners through on-air contests using Futuri Mobile’s Flash Contesting.

  11 🎭 It’s skilled at creating unique and entertaining breaks that keep your audience engaged and coming back for more.

  En dat is nog maar t begin….

 3. En had al gezegd dat jezelf kan kiezen of je en of meerdere AI presentaren in je programma wil hebben ( en zelf de stemmen kunt uitkiezen of je eigen talent kan opnemen voor AI? En ook verschil kan maken in presentatie afhankelijk van de daypart?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*