Luuk Ikink: Een Juicekanaal lijkt me heel vermoeiend om te hebben

RTL Boulevard Presentator Luuk Ikink reageert in de podcast ‘De Broadcast’ op de kritiek van Rene van der Gijp in VI. Rene bekritiseerde enige tijd geleden Luuk in het programma, zo zei Rene van der Gijp onder meer “Hij is de uitvinder van die kutfilmpjes. Echt Amerikaanse kattenfimpjes ga je toch niet in een normale talkshow laten zien”. Luuk reageert op dit fragment en de kritiek van Rene van der Gijp in ‘De Broadcast’ en zegt “Zij pleuren alles op zender. Dat maakt hen allemaal niks uit. Ik snap ook wel zo’n kattenfilmpje is niet de meest verdiepende televisie die je kan bedenken, maar we maakten geen Nieuwsuur hè”. 

RTL Late Night “Het was wel zo’n kans”

In een nieuwe aflevering van de podcast ‘De Broadcast’, welke vandaag online is gekomen, wordt aan de hand van fragmenten, verhalen en anekdotes uitgebreid met Luuk gesproken over zijn rijke media loopbaan. Voordat Luuk voor RTL4 ging werken maakte hij programma’s voor Radio 1, zijn item daar was de springplank voor RTL Late Night. Hij werd onder meer door Albert Verlinde getipt als side-kick van Humberto Tan. Hij zegt daarover in de podcast “Albert Verlinde zat altijd in zijn auto naar Maastricht, hij luisterde naar Radio 1. Hij heeft mijn naam een keer geopperd. Toen belde de hoofdredacteur van het programma en is het balletje gaan rollen”. Luuk vervolgt “Ik had daar nog nooit over nagedacht om zoiets te gaan doen. Het was wel zo’n kans, als ik dat niét had gedaan dan had ik er nu nog steeds over nagedacht ‘what if…’”.

Overstap naar RTL Boulevard “Now or never”

Enkele jaren later werd Luuk gevraagd voor het vernieuwd RTL Boulevard “Daar moest ik wel heel lang over nadenken eigenlijk. Maar ja toen dacht ik ook van – ja dit is toch ook wel weer een nieuwe stap die je misschien wel moet zetten – zo’n stap komt niet altijd voorbij. Dan is het ook wel een beetje ‘now or never’, dan ga ik er maar voor”, aldus Luuk in ‘De Broadcast’.

Juice kanalen “Heel vermoeiend om te hebben”

Juice kanalen zijn niet meer weg te denken van de socials. Hoe kijkt Luuk daar tegenaan en hoe gaat RTL Boulevard daarmee om? Hij zegt daarover “We hebben daar een beetje aan moeten wennen, hoe gaan we daarmee om? Moeten we met ze mee gaan continue of juist niet? Dat hebben we best wel een beetje moeten aftasten. We hebben ook weleens fouten gemaakt, dat we te snel iets overnamen.” Verder zegt de RTL Presentator daarover “Ik vind; Juice kanalen – de ene is goed, de andere rommel. Ik zou ‘t zelf echt niet willen hebben, een juice kanaal. Lijkt me heel vermoeiend om te hebben.” Is Luuk zelf bang om op een dergelijk kanaal terecht te komen? “Ik ben er niet echt mee bezig. Ik denk dat mensen zich vooral moeten zorgen maken als ze vreemd zijn gegaan. Dan wordt het wel spannend in je leven nu ja, als jij op tv bent en je pist weleens buiten de pot”, aldus Ikink.

Het hele gesprek staat nu online, is te beluisteren via debroadcast.nl of de bekende podcast streamingdiensten.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*