Netflix-CEO Reed Hastings en Jochem Myjer in College Tour

Op vrijdag 16 september start een nieuw seizoen van het NTR-programma College Tour. Presentator Twan Huys onthulde maandagmiddag tijdens de seizoenspresentatie van de NPO enkele nieuwe gasten voor het komende seizoen: kunstenaar en activist Ai Weiwei, Netflix-CEO Reed Hastings en komiek Jochem Myjer. Studenten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de opnamen op collegetour.ntr.nl/.

Jochem Myjer

Jochem Myjer is één van de populairste komieken van ons land. Hij staat bekend om zijn ongeëvenaarde tempo en feilloze imitaties. Hij is geliefd bij jong en oud en zijn shows zijn steevast uitverkocht. Met zijn vorige show, Even Geduld Aub!, werd hij persoonlijker dan ooit en oogstte hij louter lovende kritieken. In 2015 kwam een grote droom uit met de verschijning van zijn eerste kinderboek, De Gorgels, dat werd bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In dit boek is Jochems liefde voor de natuur goed zichtbaar; als vogelaar en fanatiek roofvisser zoekt hij die het liefst zo vaak mogelijk op. Op dit moment werkt Jochem aan zijn nieuwe voorstelling Adem in, Adem uit die volgend jaar in première zal gaan. College Tour interviewt hem, hoe kan het ook anders, in ‘zijn’ stad Leiden.

Opname: donderdag 8 september, Leidse Schouwburg (aanmelden via website)

Uitzenddatum volgt nog.


Reed Hastings
Reed Hastings is mede-oprichter en CEO van Netflix, wereldwijd het grootste internet-televisienetwerk met ruim 83 miljoen leden in meer dan 190 landen. Het aanbod van Netflix bestaat onder andere uit Original-series, documentaires en speelfilms. Het innovatieve bedrijf opereert op het snijvlak van techniek en entertainment: Silicon Valley meets Hollywood. Met populaire series als House Of CardsNarcosStranger Things en Orange Is The New Black weet Netflix de kijker aan zich te binden. Naast zijn werkzaamheden bij Netflix zit Reed Hastings ook in de raad van bestuur van Facebook en heeft hij een eigen educatiefonds. 
Opname: donderdag 15 september, Paradiso (aanmelden via website)

Uitzenddatum volgt nog.


Ai Weiwei

Ai Weiwei is zonder twijfel de bekendste Chinese kunstenaar in het Westen en daarnaast, met zijn kunst en sociale media, een uitgesproken criticus en activist. Zijn kritiek op het Chinese regime leidde voor hem tot gevangenschap en huisarrest. Sinds 2015 heeft Ai Weiwei zijn paspoort weer terug en zet hij vanuit Berlijn zijn werk wereldwijd voort. In september komt Ai Weiwei naar Nederland voor zijn solotentoonstelling #SafePassage die vanaf 16 september in het Foam Fotografiemuseum Amsterdam te zien is. Met deze tentoonstelling zal hij niet alleen zijn persoonlijke ervaringen van het leven onder overheidstoezicht verbeelden, maar ook zijn recente betrokkenheid met de grote stroom migranten en vluchtelingen die Europa probeert te bereiken. Tijdens zijn bezoek aan Nederland krijgt College Tour de kans deze wereldberoemde kunstenaar en activist te interviewen.

Opname: vrijdag 16 september, Transformatorhuis, Westergasfabriek (aanmelden via website)

Uitzenddatum volgt nog.

 

 

Uitzendingen: iedere vrijdag vanaf 16 september, 21.10 uur, NPO 2

 

Meer informatie en aanmelden:

collegetour.ntr.nl/

www.facebook.com/CollegeTour

www.twitter.com/NTRcollegetour

 

Promo Ai Weiwei, Reed Hastings en Jochem Myjer in College Tour:

 
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*