Nederlands podcasthosting platform PodcastFeed gaat internationaal

Podcasts worden steeds populairder, dat zag Gert Timmerman van PodcastFeed ook, dit was de reden om in-house een podcast hosting platform te bouwen. In maart 2020 werd de Nederlandse versie al gelanceerd en na dit succes wordt nu ook de Europese versie gelanceerd: PodcastFeed.eu

Gert Timmerman: ‘In totaal hebben we 2,5 maand fulltime aan het platform gewerkt. De lancering van het Nederlandse platform was in maart 2020, midden in corona tijd: “Uiteraard hadden we geen idee welk effect COVID-19 op onze nieuwe platform had, maar gelukkig zagen we al snel de eerste podcasts binnenstromen en sindsdien zijn de podcasts binnen blijven stromen. Een van de eerste podcasts die we mochten hosten, was de podcast van T-Mobile over 5G, dat geeft wel een kik natuurlijk”.

Na het succes in Nederland werd al snel gewerkt aan de Europese versie. “We merken dat klanten het belangrijk vinden dat hun data en onze servers in Nederland of Europa staan en dat we voldoen aan de Europese privacy wetgeving”.

De Europese versie is inmiddels klaar en gelanceerd: “Stiekem hadden we hem al online gezet, maar nu, zo na de zomervakantie mag iedereen het weten”. Het platform is identiek aan de Nederlandse versie, maar wordt aangeboden in andere talen. “In Nederland spelen we met ons Nederlands platform een thuiswedstrijd en met ons Europese platform spelen we uit.”

Beide platformen worden samen met de klanten verder ontwikkeld, dat staat hoog in het vaandel bij Timmerman: “Ons platform kan alleen een succes worden als onze klant succesvol is mijn zijn of haar podcasts. Wij willen goed blijven luisteren naar onze klanten en samen met de klant het platform verder ontwikkelen zodat ze succesvol kunnen worden. Pas als de klant blij is, zijn wij ook blij.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*