Muziekvideo platform XITE kiest voor Opt Out Advertising


Opt Out Advertising, sinds begin dit jaar actief met vernieuwende no-consent toepassingen voor de online advertising industrie, start samenwerking met muziekvideo platform XITE.

XITE heeft als missie de beste muziekvideo ervaring ter wereld aan de consument te bieden. Naast de traditionele TV zender, heeft het bedrijf daarom een interactieve TV app gelanceerd, waarmee kijkers videoclips kunnen liken en skippen, kunnen kiezen uit maar liefst 100 themakanalen of zelf een muziekkanaal kunnen bouwen.

Het streaming platform is inmiddels uitgerold in 100 miljoen huishoudens wereldwijd en blijft toenemen in populariteit. Inmiddels bevindt een groot deel van XITE’s doelgroep zich in de Connected TV (CTV) omgeving, wat interessant is voor een breed scala aan adverteerders.

“Tegenwoordig is het verplicht om consent te vragen binnen Smart TV, CTV- en OTT omgevingen. Ook XITE merkt dat er kijkersgroepen zijn die liever geen persoonsgegevens willen delen voor advertentiedoeleinden. Om de privacywens van deze kijkers te waarborgen, maar daarnaast maximaal én relevant bereik voor de adverteerders te realiseren, gaat Opt Out Advertising ons, met hun deels door ORTEC ontwikkelde techniek, helpen met het implementeren van de juiste adserving strategie zodat wij beide kanten van het consent spectrum kunnen blijven bedienen. De groep die niet akkoord gaat met het delen van persoonsgegevens hoeft hierdoor niet meer uitgesloten te worden van (relevante) advertenties” Aldus Robby Kraai, Director of Advertising Technology bij XITE.

“Wij zijn ontzettend trots op deze mooie samenwerking waarin wij gaan fungeren als preferred techpartner. De samenwerking laat goed laat zien dat de markt op alle fronten aan het meebewegen is met privacy vriendelijke oplossingen. Het aantal bezoekers dat niet akkoord gaat met het delen van data is groeiende, ook op CTV, de core business van XITE. Juist door déze bezoekers ook relevante advertenties te laten zien, kun je optimaal rendement blijven behalen”, aldus Tom van Bentheim, CEO van Opt Out Advertising.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*