Minister Slob hoopt dat Songfestivalwinst eenmalig is

Al enige tijd zijn er zorgen over de kwestie hoe het Songfestival in Nederland gefinancierd moeten worden. Dit is ook een belangrijk onderwerp tijdens het mediadebat vandaag.

Minister Slob meldt dat er bij de Ster een financiële meevaller is, waarmee de extra organisatiekosten van het muziekevent betaald kunnen worden.

Slob wil wel van de afzonderlijke omroepen weten of ze erachter staan om het reservepotje voor het songfestival van volgend jaar in Rotterdam aan te wenden. Want ’als we het hiervoor gebruiken, kan het niet meer voor andere dingen’. Het reservegeld is ook geen extra geld van het kabinet, maar ’hun eigen geld’, onderstreept de minister.

Hij belooft zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. ’Dit bijzondere evenement’ vergt immers nogal wat voorbereidingen. „Het is leuk om te winnen, maar dan heb je wel een opgave.”

Steun
En dan denkt hij maar niet aan de mogelijkheid dat Nederland volgend jaar opnieuw wint. „Dat zou toch wat wezen, als het volgend jaar weer moet.”

Mocht minister Slob de mediareserve willen aanspreken voor de organisatie van het songfestival, dan kan hij op de steun van de omroepen rekenen. „We vinden het songfestival belangrijk, daar moet geld voor komen”, zegt Arjan Lock, voorzitter van het College van Omroepen.

Tijdens het mediadebat meldde de minister ook dat hij hoopt dat Nederland niet ook komend jaar winnaar gaat worden. De winnaar dient immers ook het evenement te organiseren.

Ierland won zeven maal het Eurovisie Songfestival. In de jaren ’90 won het land zelfs viermaal (92/93/94/96)

1 Comment

  1. Bah wat een houding! Altijd alles maar zo negatief benaderen. Meneer Slob ga lekker uit de politiek. Voor dat gene waarvoor u daar zit heeft u toch geen verstand dus dat is mooi een win-winsituatie.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*