Minder belastinggeld naar NPO

Vanaf 2025 krijgen landelijke publieke omroepen minder geld van de rijksoverheid, omdat het kabinet in de voorjaarsnota heeft besloten om de bijdrage vanuit het rijk met 24 miljoen euro te verlagen. Deze bezuinigingsmaatregel is genomen vanwege de stijgende lonen, prijzen en oplopende rente op de staatsschuld. Ter compensatie krijgt de NPO meer mogelijkheden om inkomsten te genereren uit reclame.

5 Comments

  1. Het Luxemburgse systeem is zo gek nog niet.
    Puur commercieel, en voor programma’s met informatieve en culturele inhoud kunnen ze achteraf wat sponsoring krijgen vanuit de belastingdienst vanwege mis gelopen inkomsten.
    Of we moeten naar een omroep toe die geen geld krijgt van de regering, maar ook geen belasting hoeft te betalen, moet dan ook gaan gelden voor de zp medewerkers dat die, aantoonbaar voor de omroep opdrachten hebben gemaakt ook geen belasting hoeven te betalen over deze inkomsten.

  2. Ik begrijp deze reacties niet. Het percentage reclame zendtijd wordt teruggebracht van 10% naar 7 à 8 procent. En dan gaan jullie klagen over dat het steeds MEER een commerciële omroep wordt/

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*