Mieke Pigeaud-Wijdeveld benoemd als lid Raad van Toezicht Beeld en Geluid

Mieke Pigeaud-Wijdeveld treedt op donderdag 13 juni 2019 toe tot de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Zij volgt Mark Minkman op, die acht jaar lid was van de Raad van Toezicht.

Drs. Mieke Pigeaud-Wijdeveld RC (1964) is sinds 2010 directeur-eigenaar van Pi Control in Bussum. Na haar studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en een postdoctorale opleiding voor registercontroller aan de Vrije Universiteit in Amsterdam werkte ze in verschillende financiële functies onder meer voor Akzo, Ahold, de NS en Van Eeghen. Ze is lid van de Raad van Toezicht van de Consumentenbond en lid van de Ledenraad van Achmea. In de Raad van Toezicht zal Mieke Pigeaud onder meer het voorzitterschap van de auditcommissie op zich nemen.

De huidige Raad van Toezicht van Beeld en Geluid telt acht leden. De minister van OCW benoemt de voorzitter, de overige leden benoemt de Raad zelf. De Raad bestaat uit voorzitter Guusje ter Horst, Karin de Groot, Shula Rijxman, Julia Noordegraaf, Hedwig Saam, Bert Huisjes en Arendo Joustra.

‘De Raad van Toezicht is zeer verheugd dat Mieke deel gaat uitmaken van ons team. Mieke beschikt over de juiste kennis en expertise om de Raad te completeren. Met haar ervaring op financieel gebied, is zij daarbij de aangewezen persoon om de auditcommissie te gaan leiden’, aldus Guusje ter Horst, voorzitter Raad van Toezicht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*